Casa de design italiana Bertone a confirmat ca a inceput procedurile de intrare in faliment, instanta de judecata urmand sa decida pana la finalul lui aprilie daca va inchide business-ul fondat in 1912 sau va cauta un cumparator, scrie autoblog.com.

Cele mai frumoase forme realizate de Bertone au fost Lamborghini Miura, Lamborghini Countach, Lamborghini Marzal, Alfa Romeo Montreal, conceptul Nuccio, Bertone Lancia Stratos 1970, Bertone Mantide, BMW 3200 CS, Chevrolet Camaro 1984, Bertone Corvette Nivola.

Compania italiana Bertone a expus in 2012 la Salonul Auto de la Geneva conceptul Nuccio (foto), pentru a sarbatori cei 100 de ani de existenta.

Bertone a colaborat cu branduri precum Abarth, Alfa Romeo, Aston Martin, Citroen, Ferrari, Fiat, Jaguar, Iso Rivolta, Lancia, Lamborghini, Mercedes-Benz, Opel, Volvo, precum si scooterul Lambretta din anii '80.

Compania italiana are 200 de angajati care nu au mai fost platiti de o luna si jumatate.

Sunt zvonuri ca o companie din Turcia ar vrea sa cumpere Bertone pentru 2,7 milioane de dolari, precum si cateva firme italiene.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri