Acciza pe carburanti va asigura finantare pe termen lung pentru constructia de autostrazi, a declarat premierul Victor Ponta, mentionand si ca Romania avea cel mai mic pret la benzina dintre tarile UE si ocupa locul 23 la pretul pe motorina, inaintea introducerii accizei la carburant.

El a precizat ca i-a transmis acest lucru si presedintelui.In opinia premierului, investitia in proiectele de autostrazi, finantate si din surse atrase din acciza la carburant, vor avea efecte in reducerea duratei de deplasare si a consumului de carburant la transportul de marfuri si pentru persoane fizice, va scadea costul de intretinere a autovehiculului si va diminua numarul accidentelor rutiere, relateaza Mediafax.

Ce modalitati vor fi folosite pentru a exista certitudinea ca banii proveniti din acciza de 7 eurocenti se vor duce catre constructia de noi drumuri?"Nu avem la dispozitie decat mijloacele politice pentru ca, dupa ce banii intra in bugetul general consolidat, normal ca exista o evidenta a incasarilor pe fiecare venit si incasarile din acciza, asa cum a spus si premierul, trebuie sa se decida anual de catre Guvern impreuna cu Parlamentul care sunt tronsoanele de autostrada care se finanteaza", a raspuns Dan Sova.


Ponta a aratat, astfel, ca stie opinia presedintelui Basescu, dar pentru un proiect pe termen mediu si lung poate suporta "o batalie electorala si populista".In ceea ce priveste atentionarea presedintelui legata de viitoarele fraude, Ponta a afirmat ca este convins ca parchetul, ANAF, SRI si Directia Antifrauda sunt extrem de bine pregatite sa combata orice neregula.

Traian Basescu se opune accizei pe carburanti: o suferinta inutila pentru economie si populatie

Presedintele Traian Basescu a cerut din nou luni sa se renunte la acciza pe carburant.

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca este gata sa ii spuna, in 30 de minute, de unde sa reduca cheltuielile, pentru a nu mai introduce acciza suplimentara pe combustibil de la 1 aprilie, daca premierul "nu intelege de unde sa reduca aceste cheltuieli".
Seful statului a aratat ca "acciza pe care premierul se cramponeaza sa o introduca este o suferinta inutila pentru economie si populatie".
Presedintele a aratat ca nu intelege de ce premierul insista sa introdeuca aceasta taxa. "Cred ca e si un act de sadism, vrea sa-si arate puterea de prim-ministru. Nu inteleg exact ce-l mana, dincolo de faptul ca baronii au pus piciorul in prag si i-au spus «Frate Viorele, ori ne dai banul, ori la alegeri praf si pulbere se alege, ca nu vom scoate oameni la vot»", a spus Traian Basescu.

Referitor la intelegerea pe care a facut-o premierul cu transportatorii, seful statului a spus ca acesta este un lucru complicat, pentru ca "o sa primeasca finantele camioane de facturi pentru masini care n-au alimentat niciodata si vei da inapoi echivalentul a 4 centi, ceea ce va fi o lovitura pentru bugetul de stat".

Luni, premierul Victor Ponta a declarat ca presedintele Traian Basescu "uita" sa ii scrie fostului premier Emil Boc pe tema pretului la carburanti, care crescuse cu 70%, dar se "deranjeaza" sa scrie acum scrisori pentru a o ajuta pe Elena Udrea la limuzinele folosite de aceasta.

El a spus ca, in mandatul lui Boc si al lui Basescu, toate preturile au crescut, cei doi aducand Romania in "catastrofa bugetara si economica".

Guvernul va inapoia transportatorilor 4 centi din cei 7 centi reprezentand acciza la carburant care va fi introdusa din aprilie, suma care va fi achitata trimestrial si pe baza facturii de achizitionare a carburantului, declara, saptamana trecuta, premierul Ponta.

De asemenea, Ponta spunea ca acciza la carburanti va fi aplicata din luna aprilie, iar Guvernul va introduce si un set de masuri fiscale care sa permita transportatorilor corecti, neimplicati in acte de evaziune fiscala, sa recupereze o parte importanta din suma aferenta acestei accize.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri