CNADNR a semnat, joi, contractele pentru proiectarea si executia loturilor 3 si 4 ale autostrazii Sebes - Turda, constructorii italieni si austrieci selectati urmand sa primeasca pentru aceste proiecte., in total, 1,1 miliarde lei (aproape 250 milioane euro), inclusiv TVA, transmite Mediafax.

Contractul pentru lotul 3, cu o lungime de 12,4 km, a fost atribuit asocierii italiene Tirrena Scavi - Societa Italiana per Condotte d’Acqua si are o valoare de 420,5 milioane lei, fara TVA.

Al patrulea tronson al autostrazii, de 16,3 km, va fi construit de PORR Construct - PORR Bau (Austria) in baza unui contract de 470 milioane lei, fara TVA.

Finantarea este asigurata din fonduri europene (85%) si bani de la bugetul de stat.

Durata de executie a lucrarilor este de 22 de luni, incluzand patru luni pentru proiectare, iar perioada de garantie este de patru ani.

Ministrul Transporturilor, Dan Sova, a anuntat saptamana trecuta ca acordurile pentru cele doua loturi pot fi semnate, dupa respingerea unor contestatii de Curtea de Apel, hotararea instantei fiind asteptata si pentru primele doua tronsoane.

CNADNR a selectat in luna decembrie constructori romani, italieni si austrieci pentru constructia autostrazii Sebes-Turda, cu o lungime de 70 de kilometri, pretul pe kilometru fiind de 6 milioane euro.

Pentru primul lot, cu o lungime de 17 kilometri, a fost selectata asocierea italiana Impregilo - Salini, in vreme ce lotul al doilea, de 24,2 kilometri, va fi proiectat si construit de asocierea de firme italiene si romanesti RCM Construzioni/ Imob Lux Construct /Consinit /Societatea de Constructii Napoca/ Impresa Ferrara S.N.C Di Angela & Rossella Ferrara/ T Dancor RomConstruct / Shelter Construct/ Associazione Cooperativa Muratori & Affini Ravenna/ Schiavo & C/Eurocerad International.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri