Masini de lux oferite de statul elen pentru a combate evaziunea

Statul elen vrea sa combata evaziunea oferind la tombola bonurilor fiscale, primite pentru cumparaturi, masini de lux, printre care zece Ferrari, precum si mai multe modele Lamborghini, Porsche, Jaguar si Mercedes.

Programul autoritatilor de la Atena are ca scop combaterea evaziunii, iar premiile vor fi acordate pe parcursul verii prin extrageri saptamanale, scrie presa elena, citata de portalul GreekReporter. Statul a intrat in posesia masinilor in perioada crizei financiare, inclusiv prin confiscarea acestora de la evazionisti bogati, scrie Mediafax.

Ramane de vazut, insa, daca un eventual castigator cu probleme financiare isi va permite plata taxelor si cheltuielile de intretinere pentru o astfel de masina, dar valoarea acestora este suficient de mare incat sa incurajeze populatia sa respecte legile fiscale, scrie publicatia elena.

Economia nefiscalizata reprezinta pana la 23,6% din PIB al Greciei, potrivit unor estimari, iar reducerea evaziunii este considerata o posibila sursa de venituri pentru stat, in contextul recesiunii severe din ultimii ani.

Masinile de lux care vor fi acordate ca premii se afla in prezent intr-un depozit al Agentiei pentru Administrarea Resurselor Statului.

Citeste si:
Tarom ofera gratuit 59 de bilete de avion
Tarom ofera gratuit 59 de...
Citeste si:
27 de idei pentru un mic dejun gustos si sanatos
27 de idei pentru un mic...

"Mai bine dam masinile populatiei decat sa le lasam sa rugineasca in depozite", a declarat ministrul responsabil pentru reforma administratiei publice, Kyriakos Mitsotakis.

Grecia nu este prima tara care a incearca sa reduca evaziunea prin acordarea de premii cetatenilor corecti.

Slovacia, Taiwan si Puerto Rico au deja programe similare, in timp ce Portugalia a organizat joi o astfel de tombola, premile fiind doua masini Audi.

Citeste si:
Teodorovici: Romania a fost tratata pe nedrept in dezbaterile europene
Romania, tara cu cea mai mare...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri