"La un moment dat, in urmatorii trei sau patru ani, vom aduce productie locala in China. China este foarte importanta pentru viitorul Tesla", a declarat CEO-ul companiei americane, Elon Musk, aflat la Beijing cu ocazia primelor livrari de autoturisme Tesla Model S catre clienti din China. potrivit Mediafax, care citeaza CNN Money.

Model S, nava amiral a Tesla, are un pret de circa 115.000 de dolari pe piata chineza. Musk a livrat personal autoturismul Model S catre primul client din China. Vanzarile de automobile electrice evolueaza timid in China, insa producatorii vad un potential urias de crestere in cea de-a doua economie a lumii.

China se confrunta cu probleme tot mai grave legate de poluare in aglomerarile urbane, iar guvernul pregateste masuri pentru a incuraja achizitionarea de automobile electrice.

Citeste si:

O alta problema a masinilor electrice, in China si in alte zone ale lumii, este lipsa infrastructurii specifice - retele de statii de alimentare cu energie electrica. Potrivit presei chineze, Tesla s-a pregatit deja sa actioneze in acest sens, Musk angajandu-se sa lanseze pana in 2015 o retea nationala de servicii de incarcare a bateriilor.

"Vom face o investitie mare in China in infrastructura de reincarcare", a afirmat Musk la Beijing.Compania a construit deja o astfel de retea in Statele Unite, acoperind principalele rute de calatorie intre marile orase.

Pe langa viitoarele facilitati de productie din China, Tesla a mai planificat construirea unei fabrici de baterii in Statele Unite care va avea, in 2020, o productie mai ridicata fata de volumul pietei globale in 2013. Noua unitate va avea aproximativ 6.500 de angajati si va presupune o investitie de pana la 5 miliarde de dolari.