Vicepresedintele TRW, Frank Muller, a declarat ca decizia de a alege Romania pentru a dezvolta aceasta investitie a venit ca urmare a experientei pozitive cu fabrica din Timisoara, scrie Agerpres.

'Multumesc presedintelui Romaniei pentru prezenta la acest eveniment. Vreau sa spun ca pentru aceasta investitie au fost in competitie mai multe tari. Decizia de a alege Romania a fost una simpla, bazata pe experienta fabricii din Timisoara. TRW deschide aceasta noua fabrica in Romania pentru a raspunde volumului marit de cereri privind coaserea pernelor de airbag, pentru urmatorii cinci ani. De la 4.000 de perne pe zi, cat produce astazi, vom ajunge la 20 de milioane de perne pe an, in 2020', a afirmat Frank Muller.

Presedintele Traian Basescu, in discursul sau, a transmis investitorilor straini un mesaj de incredere in Romania.

'Mesajul meu este ca puteti avea incredere in Romania', a declarat Traian Basescu.

La final, Traian Basescu i-a spus lui Frank Muller: 'Va multumesc ca aveti incredere in Romania'.

Citeste si:

Contractul dintre administratia locala si firma americana TRW a fost semnat in aprilie 2013 si, potrivit reprezentantilor companiei, pana in 2017 sunt prevazute circa 1.800-2.000 de locuri de munca. La TRW Roman au fost angajate deja 100 de persoane, iar pana la sfarsitul anului alte 300 de persoane.

Compania TRW este liderul mondial in furnizarea echipamentelor de securitate pentru automobile.

La fabrica din Roman vor fi cusute pernele pentru airbaguri care vor ajunge la cei mai importanti producatori internationali de autovehicule.

Compania TRW este prezenta in Romania de 10 ani si are puncte de lucru la Timisoara, Oravita, Lupeni, Marghita si Baia Mare.

In prezent, TRW are in Romania circa 4.000 de angajati.