Vanzarile de autoturisme Dacia noi in Germania au scazut cu 7,4% in aprilie, la 4.292 unitati, dupa ce in primele trei luni ale anului au crescut chiar si cu peste 25%, in timp ce piata germana a inregistrat in aprilie primul declin din ultimele cinci luni, de 3,6%, la 274.097 masini.

Cota de piata a Dacia s-a situat la 1,6% in aprilie, neschimbata fata de aceeasi perioada a anului trecut, scrie Mediafax.
Dintre cele 33 de marci analizate de Oficiul de Inmatriculari Auto german, noua au consemnat cresteri ale vanzarilor in aprilie, in timp ce restul au raportat scaderi.
Inmatricularile Dacia au urcat cu 3,1% in martie, dupa cresteri puternice in lunile ianuarie si februarie, cand avansul s-a situat la 25,4% si, respectiv, 17,7%.
Masinile din clasa compacta au ramas cea mai populara categorie, cu 25,6% din vanzari.
Marcile premium germane Audi, Mercedes si BMW au inregistrat scaderi ale inmatricularilor intre 2% si 6%, in timp vanzarile Porsche au crescut cu 22%, iar cele ale Volkswagen, liderul pietei, au coborat cu 4,9%.
Nissan, Mazda si Jeep s-au numarat printre castigatorii lunii aprilie, cu cresteri ale inmatricularile variind intre 20% si 35%.
Pe ansamblul primelor patru luni ale anului, vanzarile Dacia se afla inca in urcare, cu 7,6%, la 15.715 masini, in timp ce cota de piata a avansat la 1,6%, de la 1,5% in intervalul similar al anului trecut.
Piata germana a crescut cu 2,9% in primele patru luni, la 985.850 autoturisme.
Vanzarile marcii Renault, controlata de grupul francez cu acelasi nume care detine si Dacia, au crescut cu 4,9% in aprilie, la 10.027 unitati, in timp ce in primele patru luni ale anului se afla in declin cu 0,7%, la 35.006 masini.
Germania este a doua piata ca marime pentru Dacia, dupa Franta.
In Franta, inmatricularile de autoturisme noi Dacia au inregistrat in aprilie cea mai puternica crestere a in randul marcilor cu vanzari semnificative, de 45,6%, la 11.287 masini, avansul fiind de opt ori mai rapid decat cel al pietei franceze, unde Dacia ocupa locul cinci in topul marcilor.
In primele patru luni ale anului, inmatricularile Dacia au crescut de asemenea puternic, cu 30,6%, la 39.636 masini, fiind devansate doar de cateva marci cu vanzari reduse.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri