Inmatricularile noi de autoturisme au scazut cu 6,3% in primul trimestru din acest an, de la 64.299 unitati la 60.272 de unitati, se arata intr-un comunicat de presa al INS, care foloseste date furnizate de Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule (DRPCIV).

Inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au scazut cu 6,5% in primele trei luni, iar cele pentru transportul marfurilor au crescut cu 3,7% fata de perioada similara din anul precedent, scrie Mediafax.

Pentru categoria mopede si motociclete s-a inregistrat o scadere de 4,9% comparativ cu perioada ianuarie-martie 2013, iar pentru autobuze si microbuze a fost consemnat un declin de 27,2%.
In aceeasi perioada, inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul marfurilor au inregistrat cresteri la categoriile autotractoare (44%), respectiv remorci si semiremorci (11,6%) si scaderi la autocamioane (-6%).
Fata de ultimul trimestru al anului trecut, in primele trei luni din acest an inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au scazut cu 16,3%, iar cele pentru transportul marfurilor au coborat cu 4,9%.
Datele se refera la vehiculele noi sau de ocazie, dar nu includ reinmatricularile datorate schimbarii proprietarului prin vanzare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Inmatricularile de autoturisme au crescut anul trecut
Setari Cookie-uri