Dan Sova a fost intrebat intr-o conferinta de presa la Medias, judetul Sibiu, ce se va intampla cu cei 6,5 kilometri restanti din autostrada Bucuresti - Ploiesti, el raspunzand ca "mare parte" vor fi gata in acest an, scrie Mediafax.

"CNADNR a declansat de acum trei luni renegocierea contractelor cu constructorii. Si-au asumat construirea celor 6,5 kilometri si cred ca, fiind vorba de campie, o mare parte din ei vor fi gata anul acesta. Cat exact, o sa vedem", a declarat Sova.

Acesta a precizat ca inca de la inceput au existat o multime de probleme la proiectul respectiv.

"Si acolo este ceva problematic. Inca de la inceput s-au cerut foarte multe lucrari suplimentare de catre autoritatile publice. Au fost probleme legate de mediu, dar acum cred ca am rezolvat toate lucrurile. S-a facut o analiza a contractului initial si a lucrarilor care au fost facute in conformitate cu contractul initial, pe banii alocati initial. Si s-a ajuns la o concluzie comuna si cred ca acum se vor debloca lucrurile", a afirmat Sova.

Acesta a anuntat ca pe autostrada Bucuresti-Ploiesti va fi necesar un nou proiect pentru a remedia probleme mari care exista acolo.

Citeste si:

"Problema mare pe proiectul Bucuresti- Ploiesti este ca proiectul initial avea prea putine iesiri si, de asemenea, avea probleme pe benzile de siguranta. Si astea reprezinta un nou proiect. Vrem sa facem inca un nod rutier si sa facem niste reamenajari la benzile de sigurantta. Asta o sa insemne un proiect nou, o licitatie noua, dar nu are legatura, practic, cu actualul proiect al autostrazii. Cei 6,5 kilometri vor fi facuti", a mai spus Sova.

In plus, acesta a afirmat ca "a mostenit" un proces in instanta prin care constructorii autostrazii Bucuresti-Ploiesti cer CNADNR 90 de milioane de euro pentru lucrari suplimentare efectuate.

"Trebuie sa stiti ca din trecut am mostenit un proces de instanta in care constructorul cere CNADNR vreo 90 de milioane de euro. Ne aparam, ne luptam cu ei. O sa vedem care va fi situatia si acolo sunt revendicari financiare ale dansilor care vin din anii 2007-2010 pentru lucrari suplimentare solicitate de catre autoritati locale in general, ale statului roman, care au produs o multime de costuri despre care dansii spun ca nu au fost acoperite. Noi nu avem aceeasi opinie cu ei. De asta ne si judecam", a afirmat ministrul Transporturilor.

In acest an, CNADNR vrea sa finalizeze 93,1 kilometri de autostrada, avand la dispozitie un buget de 2,65 miliarde lei, mai mic cu 1,1 miliarde lei fata de anul trecut. Printre altele, CNADNR intentioneaza sa inaugureze in acest an o portiune de 6,5 km a autostrazii Bucuresti - Ploiesti.