BMW M3 si BMW M4 transfera tehnologia specifica motorsportului de pe circuit pe sosea, iar miile de tururi efectuate pe legendara bucla Nordschleife de la Nürburgring - cel mai dificil circuit de curse din lume - au pregatit noile modele pentru aceasta tranzitie.

Dezvoltat special pentru noile BMW M3 Sedan si BMW M4 Coupé, motorul cu sase cilindri dispusi in linie, caractersitica de turatii inalte si tehnologie M TwinPower Turbo, produce o putere maxima de 431 CP. Cuplul maxim de 550 Nm este disponibil pe o plaja larga de turatii si depaseste performantele precedentului BMW M3 cu aproximativ 40%.

In plus, motorul a inregistrat o reducere a consumului de combustibil si a emisiilor cu aproximativ 25%. Atat BMW M3 Sedan, cat si BMW M4 Coupé realizeaza sprintul de la 0 la 100 km/h in 4,1 secunde (cu transmisia optionala M cu dublu ambreiaj, cu sapte trepte).

Citeste si:

Pentru a maximiza calitatile dinamice si pentru a asigura o eficienta excelenta s-a reusit o reducere a masei cu aproape 80 de kilograme in comparatie cu modelul anterior cu aceeasi echipare.

BMW M4 Coupé are o masa proprie de 1.497 de kilograme, gratie utilizarii riguroase a masurilor de design ultrausor inteligent. Acestea includ utilizarea masiva a materialelor ultrausoare, precum plastic ranforsat cu fibra de carbon (CFRP) si aluminiu, pentru o serie de componente ale sasiului si caroseriei. Astfel, ambele modele sunt echipate standard cu acoperis din fibra carbon.