Compania de coletarie si curierat expres DPD Romania a inregistrat dupa primul trimestru o cifra de afaceri de 17,6 milioane lei, in crestere cu 14% fata de perioada similara a anului precedent.

Volumul coletelor expediate de catre DPD in primul trimestru a depasit, astfel, un milion, in crestere cu 20% fata de aceeasi perioada a anului 2013, cand compania a livrat circa 840.000 de colete.

Cresterea volumelor a fost generata, pe de o parte, de clientii traditionali DPD care au avut volume mai mari, dar si de evolutia foarte buna a comertului electronic, cu precadere in saptamana Pastelui, cand DPD a livrat cu 50% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Un alt indicator de crestere, care a avut impact in cifra de afaceri realizata, este dat de solutiile logistice internationale. Astfel, fluxul logistic integrat oferit pe intreg teritoriul Europei a adus numeroase parteneriate noi pentru DPD Romania. De asemenea, mai multi clienti internationali au fost interesati de serviciile de logistica oferite in Romania. Practic, DPD ofera clientilor sai posibilitatea de a avea Europa ca o singura piata de desfacere.

Pentru anul in curs, DPD Romania vizeaza o crestere semnificativa a volumelor pe serviciul DPD International rutier, marirea volumului generat de comertul electronic si atragerea de noi clienti internationali.

DPD Romania este activa pe piata locala din 2008, prin preluarea Pegasus, prima companie de livrari urbane din Romania, infiintata in 1997. In Martie 2008, GeoPost a achizitionat pachetul majoritar al Pegasus, acesta preluand numele DPD Romania.

In prezent, DPD Romania se numara printre primele 5 companii de curierat rapid si coletarie din Romania, cu peste 500 de angajati (inclusiv francizele), 72 depozite si 15 000 de colete livrate zilnic. DPD Romania are o acoperire nationala in proportie de 100% si efectueaza livrari in peste 230 de tari din intreaga lume.

DPD Romania incheiat anul 2013 cu o cifra de afaceri de 14,5 milioane euro, in crestere cu 40% fata de cea realizata in 2012.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri