3 Iunie 2014

Top 10: cele mai terifiante poduri din lume



Cele mai terifiante poduri din lume sunt construite la inaltimi care fac concurenta peisajelor din avion si chiar daca sunt sigure, solide, aparent pot parea un pic infricosatoare, scrie weather.com.

Loc 10: Royal Gorge Bridge

Podul Royal Gorge traverseaza raul Arkansas din Colorado, la 300 de metri inaltime. Podul a detinut intre 1929 si 2001 titlul de cel mai inalt pod din lume. Lungime: 385 metri, latime 5,5 metri.


Loc 9: Millau Viaduct

Millau este un pod care se intinde pe valea raului Tarn din sudul Frantei, fiind o parte din autostrada care leaga Paris de Montpellier. Costul constructiei se ridica la aproximativ 400 de milioane de euro. Lungime: 350 de metri.


Loc 8: Bosphorus Bridge

Podul Bosfor este unul dintre cele doua poduri din stramtoare care leaga Istanbul de Europa. Cand a fost construit se plasa pe locul patru, fiind cel mai lung pod suspendat din lume, acum este al 21-lea. Lungime 1.500 metri.


Loc 7: Trift Bridge

Podul Trift este cel mai lung pod suspendat pentru pietoni din Alpi si face legatura cu lacul Triftsee din Elvetia. Lungime: 170 metri, inaltime: 100 metri


Loc 6: U Bein Bridge

Podul U Bein, care se intinde de-a lungul lacului Taugthaman, in Amarapura, Myanmar, este cel mai lung pod din lemn din lume. Constructia are 1.200 de metri lungime.


Loc 5: Capilano Suspension Bridge

Podul Capilano din Vancouver traverseaza raul cu acelasi nume. Anual aici vin peste 800.000 de vizitatori pe an. Podul a fost construit initial in 1889 din franghii de canepa si plante de cedru. In 1903, a fost inlocuit cu un pod de cablu de sarma, iar in 1956 a fost complet reconstruit. Lungime: 140 de metri.


Loc 4: Carrick-a-Rede Rope Bridge

Podul Carrick-a-Rede este un pod cu franghie celebru in apropiere de Ballintoy, Irlanda de Nord, care leaga insula Carrickarede de continent. Desi nimeni nu a cazut de pe acest pod unii vizitatori se feresc sa il treaca si ajung pe insula cu barca. Lungime: 20 metri


Loc 3: Sidu River Bridge

Podul Sidu River traverseaza muntii din bazinul Sichuan si acopera valea adanca a raului Sidu. Podul a fost construit in apropierea orasului Yeasanguan, Hubei, China. Cu o lungime de 1,2 km, podul suspendat este la 500 de metri de partea de jos a defileului.


Loc 2: Puente de Ojuela

Podul suspendat, Puente de Ojuela, a supravietuit in orasul fantoma Ojuela, dupa ce resursele de minereu s-au epuizat la inceputul secolului 20. Podul original a fost proiectat de fratii Roebling care au proiectat si podul Brooklyn. Lungime: 300 de metri


Loc 1: Langkawi Sky Bridge

Podul pietonal Langkawi Sky din Malaezia are 410 metri, este suspendat prin cabluri si a fost construit curbat. Deschis pentru turisti in 2005, podul ofera o vedere a insulelor Langkawi si Marea Andaman. Inaltime: 600 de metri deasupra nivelului marii; Latime: mai putin de sase metri latime.




Citeste si