Productia de automobile ar putea creste la 30-35 de milioane de unitati in urmatorii 7-8 ani, de la nivelul actual de 22 de milioane unitati, a afirmat intr-un interviu directorul general al ArcelorMittal, Lakshami Mittal, inainte de inaugurarea unei companii mixte cu producatorul local Hunan Valin Steel, pentru fabricarea de otel destinat industriei auto.

Fabrica sporeste expunerea ArcelorMittal in China si va concura cu Baoshan Iron & Steel, care furnizeaza circa jumatate din otelul utilizat in industria auto din aceasta tara.

Asociatia Chineza a Producatorilor Auto a estimat in ianuarie ca productia de automobile ar putea creste cu pana la 10% in 2014, dupa ce a avut o evolutie ascendenta in fiecare an, incepand din anul 2000.

Citeste si:

"Otelul destinat sectorului auro este cel mai profitabil produs siderurgic, cu o crestere rapida si constanta a cererii", a declarat said Sarah Wang, analist la Masterlink Securities in Shanghai.

Vanzarile vehiculelor de pasageri au crescut in China cu 13%, luna trecuta, lideri fiind General Motors si Ford Motor, producatorii straini continuand sa castige cota de piata de la cei chinezi.

In primele cinci luni ale anului, in China au fost fabricate 10,6 milioane de vehicule, intre care 5,6 milioane de autoturisme, potrivit datelor Biroului National de Statistica.