Producatorul suedez va opri productia la fabrica din Kaluga timp de mai multe saptamani, pe parcursul urmatoarelor luni.

Livrarile de camioane sub brand Volvo in Europa de Est au scazut cu 22% in luna mai, in principal din cauza cererii mai mici din Rusia, informeaza Mediafax. Din acest motiv, cresterea livrarilor grupului Volvo la nivel mondial a incetinit luna trecuta la 4%, fiind incluse vanzarile brandurilor Volvo si Renault in Europa, modelelor Mack in America de Nord si UD Trucks in Asia.

Reducerea productiei de camioane a Volvo in Rusia este o noua dovada a impactului conflictului declansat de anexarea Crimeei de catre Rusia asupra economiei ruse.

Reducerea productiei si a costurilor

Luna trecuta, Volvo a comercializat aproximativ 17.400 de vehicule la nivel mondial. Compania si-a imbunatatit profitul operational in urma reducerii productiei din Europa, in cadrul unui plan de reducere a costurilor pana in 2015.

Citeste si:

Potrivit estimarilor bancii centrale a Rusiei, economia tarii va avansa cu circa 0,4% in acest an, cel mai lent ritm dupa 2009. Vanzarile de autoturisme si vehicule comerciale usoare din Rusia au scazut cu 12% in luna mai, peste declinul de 5% anticipat de analisti intervievati de Bloomberg.

Ford Motor a anuntat la randul sau ca va desfiinta 950 de locuri de munca in Rusia, la doua fabrici operate in colaborare cu compania rusa Sollers.