O idee BUNA? Separatoare de sensuri pe drumuri din bani europeni

CNADNR intentioneaza sa obtina bani europeni pentru montarea unor separatoare de sensuri pe drumurile nationale cu patru benzi de circulatie, care totalizeaza peste 300 de kilometri, proiectul vizand imbunatatirea sigurantei rutiere.

"Proiectul, asa cum rezulta din denumirea sa, va fi aplicat pe toate sectoarele de drumuri nationale cu patru benzi de circulatie, insumand aproximativ 320 km, si are ca obiectiv specific imbunatatirea sigurantei rutiere prin separarea sensurilor de circulatie cu parapete rigide de tip New Jersey, parapete metalic deformabil, insule incadrate de borduri de trotuar", a comunicat CNADNR, potrivit Mediafax.

Lucrarile, care includ si refacerea semnalizarilor, au o durata estimata de un an. Studiul de fezabilitate pentru acest proiect a fost elaborat, iar pentru derularea procedurii sunt asteptate avize de la Comitetul Tehnico-Economic al CNADNR, Departamentul pentru Proiecte de Infrastructura si Consiliul Interministerial, urmand ca indicatorii tehnico-economici sa fie stabiliti prin HG.

Ulterior obtinerii Hotararii de Guvern, CNADNR va lansa procedura de achizitie publica pentru atribuirea contractelor de executie. "Pentru acest proiect se intentioneaza obtinerea finantarii din partea Comisiei Europene in cadrul Programului Operational Sectorial - Transporturi, axa prioritara 3 «Modernizarea sectorului de transport in scopul imbunatatirii protectiei mediului, a sanatatii umane si a sigurantei pasagerilor», domeniul major de interventie 3.2 – «Imbunatatirea sigurantei traficului pe toate modurile de transport»", mai arata CNADNR.

Citeste si:
Primaria Capitalei ingradeste inca o linie de tramvai
Primaria Capitalei ingradeste...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri