Harley-Davidson prezinta prima motocicleta electrica a companiei

Harley-Davidson va dezvalui saptamana viitore prima motocicleta electrica a companiei. Matt Levatich, presedintele companiei, spune ca se asteapta ca Harley-Davidson, cunoscuta pentru motocicletele sale, sa devina lider in dezvoltarea de tehnologii si un standard pentru vehicule electrice, scrie ABCNews.com.

Harley va prezenta modele demonstrative realizate manual, luni, la un eveniment din New York. Compania va folosi apoi mai multi piloti pentru a testa motocicletele si pentru a le oferi feedback-ul pe baza caruia vor face ultimele modificari.

Cu toate acestea, Harley isi asuma un risc mare cu aceste motociclete, pentru ca, in prezent, nu exista o piata pentru ele. Levatich a declarat insa ca este interesat de potentialul pe termen lung al acestui model, indiferent de cererea imediata.

Acesta a mai specificat ca modelul respectiv se va vinde bazandu-se pe performanta si nu pentru constientizarea problemelor de mediu. Modelul este proiectat sa atinga o viteza de aproximativ 100 km/h in 4 secunde.

Un inconvenient al motocicletei electrice este, insa, faptul ca bateria trebuie incarcata dupa aproximativ 200 de km, iar incarcarea bateriei poate dura de la 30 de minute pana la o ora.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri