CJ Prahova va plati peste 1,2 mil.lei pentru exproprierile de pe A3

Consiliul Judetean Prahova va plati peste 1,2 milioane lei pentru suprafetele de teren care vor fi expropriate pentru construirea unui nod de autostrada la Gherghita, pe autostrada A3 Bucuresti - Ploiesti, printre expropriati numarandu-se Costel Casuneanu, dar si firma acestuia, Pa&Co International.

Consiliul Judetean Prahova a aprobat, in sedinta ordinara de luni dupa-amiaza, o hotarare privind "declansarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privata constituie coridorul de expropriere al lucrarii de utilitate publica de interes judetean «Amenajare nod rutier (acces) intersectie A3 cu DJ 100B, km 14+364, comuna Gherghita, judetul Prahova»”, transmite Mediafax.

Conform listei cu imobilele ce vor fi expropriate, care face parte din hotararea adoptata luni de CJ Prahova, pentru realizarea nodului de autostrada de la Gherghita vor fi expropriate cateva zeci de parcele de teren cu o suprafata totala 151.218 metri patrati, pentru care Consiliul Judetean va plati 1.207.153 lei. Potrivit aceluiasi document, printre cei expropriati se numara atat persoane fizice, cat si persoane juridice detinatoare de teren in zona viitorului nod de autostrada, intre persoanele fizice care vor fi expropriate regasindu-se SC Pa&Co International care va fi expropriata de doua parcele de teren evaluate de autoritati la 40.929 lei, respectiv 14.661 lei.
Pa&Co International este una dintre companiile care, alaturi de Spedition UMB, Euroconstruct '98 si Com-Axa au construit sectorul Moara Vlasiei - Ploiesti al autostrazii A3.

Intre persoanele fizice care vor fi expropriate pentru realizarea acestui nod de autostrada se regasesc Costel Casuneanu si sotia sa, Paulina, care vor fi expropriati de patru loturi de teren in valoare totala de aproape 160.000 lei.

De asemenea, printre cei care vor fi expropriati se numara si un angajat al Prefecturii Prahova.
Conform indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investitii "Amenajare nod rutier (acces) intersectie A3 cu DJ 100B, comuna Gherghita, judetul Prahova”, indicatori aprobati anul trecut prin vot al consilierilor judeteni din Prahova, valoarea totala a investitiei in acest nod de autostrada va fi de 21.920.591 lei, respectiv aproape cinci milioane de euro. Durata de realizare a investitiei va fi de 12 luni, vor fi realizate doua intersectii de tip giratie, iar nodul rutier va fi iluminat cu 182 de stalpi care reprezinta parte a indicatorilor tehnico-economici.

Citeste si:
Mircea Cosma, lasat sa plece 5 zile in R. Moldova de procurorii DNA
Mircea Cosma, lasat sa plece...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Incep exproprierile pentru legarea Centurii Oradei de Autostrada A3
Setari Cookie-uri