Pretul este elementul esential in alegerea unei masini second-hand, iar criza a scazut mult pretul de achizitie, aproximativ sase din zece masini scoase la vanzare sunt la sub 5.000 de euro, potrivit Autovit.ro, unul dintre cei mai mari jucatori pe piata anunturilor online.

Structura ofertei de masini in functie de pret pe platforma Autovit.ro:

Top 5 brand-uri care se regasesc in peste jumatate dintre anunturile Autovit.ro

  • Volkswagen 18%
  • Opel 11%
  • BMW 10%
  • Ford 8%
  • Audi 7%

Cele mai cautate masini in Romania sunt: Volkswagen Golf, Opel Astra, Volkswagen Passat, Ford Focus, Audi A4, BMW Seria 3, Skoda Octavia, Dacia Logan si Audi A6.

Cele mai scumpe masini vandute pe Autovit.ro

  • Lexus LFA 400.000 euro
  • Lamborghini Aventador 330.000 euro
  • Ferrari intre 200.000 si 250.000 euro
  • McLaren 200.000 euro.

Efectele timbrului de mediu asupra tranzactiilor second-hand s-au vazut si in structura si numarul ofertei de masini de pe Autovit.ro. Anul trecut a scazut numarul de masini Euro 3 si Euro 4, timbrul de mediu avand valori mari exact pentru cele mai populare modele din piata second-hand. Scaderile la aceste segmente s-au mentinut si in prima jumatate a anului curent fiindca cei care au masini pentru care timbrul nu a fost platit sunt descurajati in a mai vinde masinile din moment ce vor pierde 10 – 20 chiar si 30 % din valoarea masinii.

Scaderi puternice s-au inregistrat la masini Non-Euro si Euro 1 care sunt tot mai putine in piata datorita programului Rabla, dar ca cifre absolute nu depasesc 7 000 de unitati. Ponderea masinilor Euro 2 a scazut fata de anul trecut, iar Euro 3 si Euro 4 se regasesc in sapte din zece anunturi. Numarul de anunturi cu masini Euro 5 au crescut cu 50%, iar ponderea pe Autovit.ro s-a dublat in ultimul an pentru ca timbrul de mediu este mai mic.

Potrivit Autovit.ro, romanii folosesc din ce in ce mai mult telefoanele mobile, 3 din 10 vizite sunt de pe mobile, iar 1 din 10 anunturi online sunt publicate de pe mobile. Autovit.ro a lansat si aplicatia pentru telefoane cu sistemul de operare windows.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri