Active Tourer - cel de-al doilea membru al noii game Seria 2, dupa versiunea Coupé – va atrage clienti noi care isi doresc mai mult spatiu la interior si o masina practica. Modelul are o lungime de 4.342 milimetri, o latime de 1.800 milimetri si o inaltime de 1.555 milimetri. Portbagajul versatil, a carui capacitate poate fi extinsa de la 468 la 1.510 litri, si spatarul banchetei, rabatabil in raport 40:20:40 - in echiparea standard - exemplifica caracterul practic cotidian al acestui model.

Capacul pliabil al podelei portbagajului ascunde un compartiment de stocare cu un sertar multifunctional. Spatarul banchetei poate fi ajustat astfel incat sa ofere mai mult confort pentru cele trei locuri din spate sau spatiu suplimentar pentru bagaje. Accesul usor la portbagaj este posibil datorita hayonului larg, lat si cu deschidere mare, care optional poate fi echipat cu buton de deschidere-inchidere automata sau cu functia Smart Opener pentru o si mai mare usurinta in operare, prin simpla miscare a piciorului.

Conducatorul si pasagerul din fata se bucura de o pozitie mai inalta a scaunelor comparativ cu un sedan, ceea ce permite o vizibilitate superioara de jur-imprejur si, in acelasi timp, un acces facil in automobil.

Versiunile de motorizare BMW Seria 2 Active Tourer sunt:
- 218i, motor de 1,5 litri, 3 cilindri si 100 kW/136 CP – 22400 Euro fara TVA
- 225i, motor de 2 litri, 4 cilindri si 170 kW/231 CP – 30100 Euro fara TVA
- 218d, motor de 2 litri, 4 cilindri si 110 kW/ 150 CP – 24700 Euro fara TVA

Citeste si:

Standardele de siguranta si confort de la bordul BMW Seria 2 Active Tourer sunt amplificate de sisteme de asistenta si diferite dotari infotainment care sunt cunoscute sub titulatura BMW ConnectedDrive. Traffic Jam Assistant (rularea complet autonoma in ambuteiaje, pe autostrada) sau sistem tempomat bazat pe camera video cu functie Stop & Go.

BMW Seria 2 Active Tourer este primul model din segmentul premium al clasei compacte care va fi echipat cu Head-Up Display, care proiecteaza - integral color - toate informatiile relevante pentru condus in campul vizual al conducatorului. In loc sa fie afisata pe parbriz, informatia este prezentata pe un ecran care se extinde intre volan si parbriz. Acesta permite conducatorilor sa vizualizeze toate informatiile importante fara a-si abate atentia de la traseu.

Ca toate modelele marcii, BMW Seria 2 Active Tourer beneficiaza de o gama larga de servicii internet, disponibile si in Romania. Se remarca functia Apps care permite utilizatorilor sa acceseze o gama tot mai larga de functii, prin simpla incarcare a unor aplicatii pe telefonul mobil. Astfel sunt perfect integrate in masina web radio, Deezer, Aupeo!, Last Mile Navication, Twitter sau Facebook.