La doua dintre aeroporturile (Christchurch si Queenstown) din Noua Zeelanda se gasesc taxiurile cu cele mai ridicate tarife din lume, conform GO Rental, o companie care inchiriaza masini in aceasta tara. Astfel, o calatorie de10 kilometri pana in centrul orasului (City Centre) costa de exemplu de la Aeroportul Christchurch mentionat 45 de dolari neo-zeelandezi (1 dolar neo-zeelandez - NZD - reprezinta 0,85 dolari americani - USD).

Dovada ca traiul este mai scump in acea parte a globului (cel putin transportul), toate cele patru aeroporturi internationale din Noua Zeelanda se afla in top sapte, celelalte trei aeroporturi fiind din Australia. Nici in Europa transportul cu taxiul nu este ieftin, desi in Paris o cursa de 10 kilometri cu taxiul costa de doua ori mai putin decat in Auckland City, Noua Zeelanda. Totusi, pentru ca exista servicii de transport in comun foarte bune ar fi extrem de avantajos pentru bugetul de vacanta sa apelam la acestea, mai ales in Marea Britanie, Olanda sau Italia.

In acelasi timp, sursa citata, arata ca in Asia de Sud-Est, reprezinta destinatia cu cele mai mici tarife la taxiurile care stationeaza de obicei la aeroport. De exemplu, in Malaezia sau Thailanda o cursa cu taxiul costa 0,33 NZD si respectiv 0,41 NZD.

Citeste si:

Sursa infografic: Daily Infographic

Sursa foto: Shutterstock / night picture of a taxi car