Administratia Fluviala a Dunarii de Jos va demara, de urgenta, lucrari pentru asigurarea conditiilor minime de navigatie pe Dunare, dupa ce, din cauza unor depuneri de mal, circulatia pe fluviu ar putea fi blocata.

Viceprim-ministrul pentru securitate nationala, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a convocat, marti, la sediul Guvernului, o sedinta extraordinara a Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta, dupa ce Ministerul Transporturilor a anuntat ca au aparut riscuri majore pentru securitatea transporturilor navale, potrivit Mediafax.

"Tema intalnirii a constituit-o analiza situatiei privind asigurarea navigabilitatii in conditii de siguranta pe fluviul Dunarea intre kilometrul 610 si kilometrul 375 - amonte de portul Somivit - aval port Silistra", se arata intr-un comunicat de presa al MAI. Conform sursei citate, blocarea navigatiei pe Dunare, in amberele sensuri, ar afecta inclusiv asigurarea aprovizionarii populatiei si a magazinelor.

In aceste conditii, cu acordul partii bulgare, Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta a adoptat o Hotarare prin care Administratia Fluviala a Dunarii de Jos va intreprinde, in regim de urgenta, lucrarile necesare pentru a asigura conditii minime de navigatie pe Dunare, pe sectorul comun romano-bulgar, cuprins intre kilometrii 875,5 si 375, conform recomandarilor Comisiei Dunarii. Totodata, pentru realizarea tuturor lucrarilor care se impun, Ministerul Transporturilor va intreprinde demersurile necesare pentru inscrierea in bugetul de stat pe anul 2015 a sumelor necesare.

Citeste si:
Curand incepe executia podului peste Dunare la Braila
CNAIR a semnat contractul...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Programul Rabla Plus 2020 a demarat. Pot fi cumpărate și motociclete electrice
Setari Cookie-uri