BMW Group Classic va restaura automobilul de epoca BMW 507 care a apartinut lui Elvis Presley, lansat in 1955, fiind ultimul din seria roadsterelor elegante BMW pana la inceputul anilor ‘90.

Elvis Presley a detinut un BMW 507 in timpul serviciului militar din Germania. Automobilul condus de Regele Rock'n'Roll a fost prezentat initial in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt in toamna anului 1957. Legenda spune ca Elvis a preferat culoarea rosie pentru ca astfel a putut evita incidentele neplacute cand admiratoarele isi scriau numarul de telefon cu rujul pe masina.

Modelul BMW 507 avea un propulsor V8 de 3,2 litri, cu bloc de aluminiu, care dezvolta o putere de 150 CP. Construit in numai 254 exemplare, BMW 507 a fost un status-simbol preferat de personalitati si staruri de cinema. Printre acestia se numara actrita Ursula Andress, Alain Delon.

La aproape 60 de ani de la fabricatie, modelul se intoarce acum la München. Dupa ce a fost expus pentru o scurta perioada de tip la Muzeul BMW (24 iulie – 17 august), automobilul va fi preluat de BMW Group Classic pentru restaurare. BMW 507 a fost desenat de Albrecht Goertz, cu linii sinuoase de felina, cu grila aplecata inainte si elemente laterale pe aripile fata care evocau brahniile unui rechin.

Retail jobs

BMW Group Classic documenteaza, arhiveaza si prezinta istoria marcilor grupului. De acest department apartin Muzeul BMW si Classic Center, centrul dedicat posesorilor de automobile si motociclete de epoca BMW, Mini si Rolls-Royce.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri