DECIZIE. Aceasta companie NU mai trimite e-mailuri angajatilor atunci cand sunt in concediu

Producatorul german de automobile Daimler a decis ca angajatii sa nu mai primeasca e-mailuri pe adresa de serviciu atunci cand sunt in concediu, considerand ca munca nu trebuie sa ocupe din timpul dedicat familiei, relateaza CNBC.

Cei 100.000 de angajati ai Daimler pot alege ca toate e-mailurile trimise pe adresele lor de serviciu sa fie sterse automat, fara ca acestea sa mai ajunga in casuta de e-mail. Directorul Departamentului de Resurse Umane al companiei, Wilfried Porth, a explicat ca angajatii nu ar trebui sa citeasca e-mailuri legate de serviciu atunci cind sunt in vacanta, ci sa foloseasca timpul pentru a se relaxa, scrie Mediafax.

"Avand aceasta optiune de a nu primi mesaje atat timp cat sunt in concediu, angajatii nu se intorc la serviciu cu o lista lunga de e-mailuri necitite, ceea ce reprezinta o usurare emotionala pentru ei", a adaugat el. De cealalta parte, expeditorul primeste un mesaj prin care este instiintat ca e-mailul sau nu a ajuns la destinatie, precum si o lista cu alte persoane disponibile carora li se poate adresa.

Decizia companiei Daimler nu este unica in Germania. De exemplu, in 2011, Volkswagen a decis ca unii dintre anagajatii sai sa nu mai primeasca e-mailuri pe telefoanele de serviciu atunci cand nu sunt in timpul programului de lucru.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri