Piata camioanelor ecologice si a sistemelor de propulsie pentru utilajele de constructii este in crestere la nivel mondial, estimarile fiind o dublare a cererii pentru autovehicule comerciale pana in 2020, potrivit Bosch Emission Systems.

Reglementarile privind limitele de emisii precum Tier 4 Final si Euro 6 se afla la baza cererii de sisteme de control a gazelor de esapament pentru camioane, excavatoare si alte utilaje mobile. "Cat priveste autovehiculele comerciale, piata globala pentru aceste sisteme se va dubla pana in 2020”, prognozeaza Markus Heyn, presedintele diviziei Diesel Systems din cadrul Bosch.

Pentru a tine pasul cu aceasta crestere rapida a cererii, BESG aduce noi facilitati de productie la Neunkirchen, in landul Saarland din Germania. Avand o suprafata de 3.500 de metri patrati, fabrica a ajuns la capacitate maxima cu ceva timp in urma. Acum, sunt disponibili aproape 15.000 de metri patrati.

Extinderea facilitatilor in Germania este doar unul dintre beneficiile obtinute de Bosch ca urmare a cresterii prognozate a pietei. In plus, inginerii Bosch rafineaza in permanenta portofoliul de produse care acopera orice, de la integrare la productia de sisteme complete de control a gazelor de esapament, atat pentru aplicatii off-road, cat si rutiere. De asemenea, in America de Nord, BESG a inceput sa doteze autoturismele de dimensiuni mari, precum SUV-urile, cu sisteme complete de control a gazelor de esapament. Unul dintre factorii care au influentat acest fapt este cresterea pietei diesel in America de Nord. Modele precum Jeep Cherokee sau Dodge Ram 1500 au devenit proiecte de referinta. In prezent, in Statele Unite sunt disponibile 37 de modele diesel. Pana in 2017 se preconizeaza ca acest numar va ajunge la 60.

Sistemele Bosch reduc emisiile per kilometru parcurs pentru autoturisme, autovehicule comerciale si utilaje de constructii. Bosch Emission Systems dezvolta si sisteme pentru aplicatiile stationare precum generatoarele. La baza operatiunilor de productie ale BESG se afla trei tehnologii de productie. Mai intai, un utilaj controlat complet electronic indoaie tevile care au un diametru cuprins intre 2,5 si 6 inch. Datorita uneltelor speciale dezvoltate in cadrul societatii este posibila obtinerea celor mai mici raze de indoire. Apoi, cea mai recenta tehnologie de sudare robotizata asigura sudarea simultana eficienta a componentelor. In a treia etapa, Bosch Emission Systems poate taia tridimensional forme complexe utilizand un sistem laser unic.

Bosch Emission Systems GmbH & Co. KG a fost infiintata in 2010 ca o societate mixta cu doi alti parteneri. De atunci, BESG dezvolta, produce si integreaza sisteme de control a gazelor de esapament pentru utilajele de constructii si autovehiculele comerciale. Bosch a devenit unicul proprietar al companiei in octombrie 2012. In total, BESG are in prezent peste 200 de angajati in unitatile din Stuttgart, Köln si Neunkirchen. La uzina Kentwood din Michigan, Bosch Emission Systems USA (BESU) produce si componente pentru piata din SUA.

Sursa foto: Bosch Emission Systems

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri