10 Septembrie 2014

Renault va asambla masini electrice pentru grupul francez Bollore



Renault si grupul Bollore, detinut de miliardarul francez Vincet Bollore, au incheiat un parteneriat pentru asamblarea de masini electrice si vanzarea de servicii de tip car-sharing, informeaza Bloomberg.

Renault va asambla modelul Bluecar vandut de Bollore la uzina sa din localitatea franceza Dieppe incepand cu cea de-a doua jumatate a anului viitor, se arata intr-un comunicat al constructorului auto, care nu a oferit detalii despre numarul de masini care vor fi asamblate, scrie Mediafax.

In plus, cele doua companii vor infiinta o companie mixta, detinuta in proportie de 70% de Bollore, care va oferi servicii de inchiriere in sistem car-sharing atat in Franta, cat si in alte state din Europa. Automobilele Bluecar, concepute de casa italiana de design Pinifarina si produse de Cecomp, au o autonomie de rulare la o singura incarcare a bateriilor de 241 de kilometri si sunt deja folosite in cadrul unui program de partajare auto din Paris. Bollore a anuntat recent ca va lansa un serviciu similar in Indianapolis.

Acordul dintre Renault si Bollore presupune si realizarea unui studiu de fezabilitate in vederea producerii, de catre Renault, a unei masini electrice cu trei locuri echipate cu baterii Bollore. Alianta Renault-Nissan are un buget de 4 miliarde de euro pentru dezvoltarea de masini electrice pe termen mediu.

In 2013, constructorul francez a vandut 19.093 de masini electrice, dintr-un total de 2,63 milioane de vehicule vandute. Actiunile Renault au urcat cu 0.1% la 62,27 euro pe bursa din Paris dupa publicarea anuntului, in timp ce titlurile companiei Blue Solutions, producatorul de baterii al grupului Bollore, au castigat 1,6% la 35,2 euro.



Citeste si