"Tinta pentru noile produse este reprezentata, in primul rand, de firmele de taximetrie. Din cate stiu, suntem primii care am scos pe piata un astfel de produs dedicat masinilor bicarburant", a declarat Felix Dragu, directorul general al Lukoil Lubricants East Europe, intr-o conferinta de presa, scrie Mediafax.

Compania a inregistrat anul trecut in Romania o cifra de afaceri de 865,2 milioane de lei (195,8 milioane de euro), in crestere cu 3,6% fata de 2012, si a trecut pe profit, cu un castig net de 10,5 milioane de lei, potrivit datelor Ministerului Finantelor Publice. Noile sortimente de uleiuri au fost create si adaptate pentru pietele din Europa de Est impreuna cu compania britanica Infineum, specializata in productia si comercializarea aditivilor pentru industria producatoare de lubrifianti.

Compania exporta 30% din productie si functioneaza ca un centu regional pentru distributia de lubrifianti auto in zece state din regiune, cu un consum anual cumulat de 310.000 de tone de lubrifianti. Dragu a adaugat ca piata romaneasca de uleiuri de motor este 70.000 tone pe an. "Consumul de uleiuri de motor este in scadere pentru ca este in crestere calitatea uleiurilor, astfel ca nu mai trebuie sa schimbi uleiul la 3.000-5.000 de kilometri, ci la 10.000-15.000", a precizat Dragu.

Citeste si:

Lukoil Lubricants East Europe are in Romania o cota de 20% pe piata de uleiuri pentru motor si o capacitate de productie de 40.000 tone anual, la Ploiesti, unitate in care a investit peste 6 milioane de dolari. Dintre cele 4,69 milioane de autoturisme din Romania, numarul celor care folosesc si GPL trece de 250.000. Aproximativ 3,32 milioane de masini pot fi adaptate "cu costuri rezonabile" pentru a functiona cu GPL, potrivit Lukoil Lubricants East Europe.

Piata romaneasca de GPL a ajuns anul trecut la 450.000 de tone, in crestere cu 4% fata de 2012. Printre competitorii companiei se numara BP, Total si Castrol. Compania are clienti precum Grup Feroviar Roman, CFR Marfa si CFR Calatori. Ritmul anual de crestere a numarului de masini dotate cu instalatii de GPL este de 4-7%, potrivit datelor Lukoil Lubricants.

Potrivit lui Silviu Raicea, director comercial al firmei AGR Autogas Group, aproximativ 6,3% dintre masinile pe benzina din Romania au si instalatii de GPL. Costul dotarii cu instalatie de GPL se ridica in medie la 2.500 de lei, a adaugat Raicea, prezent in conferinta.
AGR Autogas Group a inregistrat anul trecut afaceri de 15,4 milioane de lei si un profit net de aproape 190.000 de lei. Firma intentioneaza sa se extinda in state precum Turcia, Grecia sau Macedonia, a mai spus Raicea. AGR Autogas Group detine in Bucuresti cel mai mare centru de conversie GPL din sud-estul Europei, potrivit datelor proprii.