CNADNR a reziliat contractul cu firma SCT care executa lucrarile de constructie a soselei de centura a municipiului Suceava, in conditiile in care aceasta nu a respectat termenele de finalizare, potrivit lui Catalin Nichifor, presedintele CJ Suceava, potrivit Mediafax.

Nechifor a spus ca a fost reziliat contractul cu firma SCT, selectata sa execute lucrarile de constructie a soselei de centura a Suceavei, intrucat nu a fost respectat nici termenul de 15 septembrie pentru finalizarea lucrarii. El a aratat ca soseaua de centura trebuia terminata in 2012, dar au fost extinse termenele, pentru noiembrie 2013 si apoi iulie 2014, constructorul angajandu-se ulterior sa termine primul tronson la 15 septembrie 2014."Suntem in 16 septembrie si nu s-au tinut de cuvant", a declarat Nechifor, care a mentionat ca a fost foarte deranjat de dezinteresul total al acestei firme fata de un contract si fata de banii publici.

"Rar vezi asa ceva. Ai o amaraciune cand vezi cum esti desconsiderat", a spus presedintele CJ Suceava. Potrivit acestuia, dupa rezilierea contractului CNADNR urmeaza sa gaseasca solutia pentru finalizarea lucrarilor, cel mai probabil urmand sa fie executata garantia de buna executie pentru finantarea investitiei. Nechifor a spus ca o situatie similara a fost si in cazul modernizarii DN 18, pentru care a fost reziliat contractul pentru lucrarile la un tronson al drumului, iar din executia garantiei de buna executie se repara drumul.

Premierul Victor Ponta declara, in urma cu o luna, ca in cazul finalizarii lucrarilor la soseaua de centura a Sucevei sunt doua variante, ambele proaste: una de reziliere a contractului cu firma care executa lucrarea sau continuarea lucrarilor cu aceasta firma. El spunea ca problema la soseaua de centura a Sucevei nu vine de la Guvern, care a alocat fondurile necesare, ci de la constructor, care nu lucreaza suficient de bine.

Lucrarile la soseaua de centura a municipiului Suceava au fost reluate in acest an abia la sfarsitul lunii mai, in dimineata in care santierul a fost vizitat de ministrul de atunci al Transporturilor Dan Sova, care a avertizat firma de constructii ca din luna iulie intra pe penalitati daca nu finalizeaza lucrarea.
El i-a cerut constructorului sa se mobilizeze si sa angajeze personal suficient, in conditiile in care pe santier se aflau 25 de angajati, fiind nevoie de 90-120 de muncitori.

Citeste si:
Vacante anulate din cauza reparatiilor de pe Autostrada Soarelui
Peste 10% dintre turisti...

Lucrarile la soseaua de centura a municipiului Suceava au inceput in 2008 si ar fi trebuit sa fie terminate in 12 iulie 2012, dar firma de constructii a obtinut extensii de finalizare pana in noiembrie 2013, iar apoi pana in iulie 2014.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Ninsoare in 5 judete. Drumarii de la CNAIR intervin cu 600 utilaje