RAR a aplicat amenzi de 1,5 MIL. lei dupa controale la service-uri auto

Registrul Auto Roman (RAR) a derulat 3.596 actiuni de control la service-uri auto in perioada 1 ianuarie-15 septembrie, dispunand la finalul verificarilor sanctiuni contraventionale de 1,43 milioane lei si 946 sanctiuni complementare, precum opriri de la comercializare sau suspendari de activitate.

In urma verificarilor, inspectorii RAR au identificat mai multe incalcari ale legii, respectiv introducerea pe piata a unor produse si materiale noi care privesc siguranta circulatiei si protectia mediului neomologate/necertificate, lipsa declaratiei de conformitate emisa de producator, a inscriptionarii si/sau etichetarii produselor, a autorizatiei tehnice, a inregistrarilor si nementinerea dovezilor care sa demonstreze conformitatea activitatilor executate cu conditiile tehnice si de calitate impuse, precum si nementinerea conditiilor initiale de autorizare, scrie Mediafax.

Din totalul inspectiilor, 2.085 au vizat actiuni de control la firmele care comercializeaza componente auto (placute, garnituri si lichid frana, ulei de motor, de transmisie si hidraulic), fiind aplicate sanctiuni contraventionale in valoare de 524.800 lei. In urma a 175 de controale la firme care monteaza sau repara instalatii GPL, au fost aplicate sanctiuni in valoare de 68.500 lei si s-a dispus suspendarea activitatii pentru 11 societati, iar alte 477 de verificari la operatori economici care efectueaza lucrari de reparatii la sistemul de franare al vehiculului s-au soldat cu sanctiuni contraventionale de 325.100 lei si 58 de masuri complementare.

RAR a derulat si 1.054 de actiuni de control la firme specializate in reparatii, intretinere si dezmembrari auto, constatand lipsa autorizatiei tehnice eliberata de RAR si nerespectarea domeniului autorizat in 128 cazuri. La finalul inspectiilor s-au aplicat 71 amenzi in valoare de 284.000 lei si 99 masuri complementare de oprire sau suspendare a activitatii.

Registrul Auto Roman deruleaza, prin Departamentul Supraveghere de Piata (DSP), actiuni de control care urmaresc conformitatea activitatilor de reparatii efectuate cu respectarea conditiilor tehnice si de calitate impuse de constructorul de automobile, precum si supravegherea pietei serviciilor auto privind certificarea si/sau omologarea echipamentelor, pieselor de schimb si materialelor utilizate la vehicule rutiere.

Citeste si:
Vor trebui inmatriculate trotinetele electrice?
Inmatricularea vehiculelor...
Citeste si:
Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care...
Cum te afecteaza...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri