“In momentul de fata suntem in discutii cu majoritatea primariilor din tara si preconizam ca pana la finalul anului 2015 vom extinde sistemul in minim 12 orase noi, ceea ce inseamna ca vom furniza acest sistem in cel putin 25 de orase”, a declarat Daniela David, sales manager Piconet.

Plata parcarii prin SMS nu poate fi facuta si in Bucuresti intrucat nu exista aparate. Potrivit Piconet, pana in prezent au fost facute peste 3 milioane de plati, cele mai multe sunt in orasele Timisoara si Oradea. “De regula, orasele cu cele mai multe locuri de parcare publica cu plata inregistreaza cel mai mare numar de plati. Investitia realizata de Piconet depaseste jumatate de milion de euro si se recupereaza extrem de incet, date fiind marginile foarte reduse practicate. In plus plata parcarii este in Romania un lucru destul de rar inca”, mai spune Daniela David.

Esti interesat de tehnologie si de ultimele inovatii in banking? Te poti inscrie atunci la a treia editie a conferintei Banking 2.0, eveniment organizat de wall-street.ro in 28 octombrie. Inscrierile au inceput deja. Participarea este GRATUITA.

Citeste si:

Piconet a fost infiintata in anul 2003, iar sistemul de plata a parcarii prin SMS a fost introdus din anul 2007. Anul trecut, compania a avut o cifra de afaceri de 800.000 euro, iar anul acesta se asteapta la 1,7 milioane euro.

Sistemul TPark de plata a parcarii prin SMS presupune trimiterea unui mesaj SMS de catre sofer cu numarul de inmatriculare al autoturismului la un numar scurt. Astfel administratorul de parcare inregistreaza plata pentru perioada de timp si locatia parcarii asociata numarului scurt (o ora, 90 minute sau toata ziua) si poate verifica validitatea parcarii cu o aplicatie de smartphone.