24 Octombrie 2014

Ioan Rus: Lucrarile la soseasua de centura a municipiului Medias vor incepe in 6 luni



Ioan Rus a declarat ca a fost lansata in sistemul electronic licitatie pentru constructia centurii ocolitoare a orasului Medias.

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a anuntat, joi, la Medias, judetul Sibiu, ca a fost lansata in sistemul electronic licitatia pentru constructia centurii ocolitoare a orasului, iar lucrarile ar urma sa inceapa in sase luni, investitia fiind estimata la 20-22 milioane de euro, potrivit Mediafax.

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a fost intrebat, joi, intr-o conferinta de presa la Medias, in ce stadiu sunt pregatirile pentru centura ocolitoare a municipiului, el raspunzand ca a fost lansata licitatia. "Azi, cand noi vorbim, ea este pe SEAP. Se reface studiul de fezabilitate, se intra in zona de proiectare. Termenul pe care eu il vad rezonabil este de sase luni pentru inceperea lucrarilor", a declarat ministrul. El a afirmat ca realizarea centurii ocolitoare a municipiului Medias va costa aproximativ 20-22 de milioane de euro. Centura ocolitoare a municipiului Medias va avea opt kilometri si ar trebui sa rezolve problema traficului greu care trece prin centrul orasului, dar inca nu a fost stabilit traseul acesteia.

In luna mai, ministrul Transporturilor de la acea vreme, Dan Sova, anunta ca in 2015 vor incepe lucrarile de constructie la centura ocolitoare a orasului Medias si ca, "in principiu", lucrarea va fi finantata de la bugetul statului, dar se va constitui si "un proiect de rezerva pentru finantare de la Banca Europeana pentru Investitii". Sova afirma ca lucrarea "este destul de urgenta", fiind "o problema intr-adevar cu afluxul de autoturisme si de masini grele, mai ales prin mijlocul orasului Medias", si ca va fi dificil de stabilit traseul acestei centuri, dar se va gasi o solutie tehnica in final.



Citeste si