Comertul auto a generat afaceri mai mari cu 3,1% in primele noua luni

Comertul cu autovehicule si motociclete a inregistrat, in primele noua luni, o cifra de afaceri mai mare, cu 3,1% ca serie bruta si cu 3% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, potrivit Institutului National de Statistica (INS).

Evolutia a fost influentata de cresterile inregistrate la comertul cu autovehicule (cu 4,9% ca serie bruta), comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (2,5%) si comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (0,9%). Activitatile provenite din intretinerea si repararea autovehiculelor au scazut cu 1,2%, precizeaza Mediafax.

In septembrie 2014, afacerile din comertul auto au crescut fata de luna precedenta atat ca serie bruta, cu 9,7%, cat si ajustate in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 2,3%. Fata de septembrie 2013 indicatorii sunt mai mari cu 5,5%, respectiv 2,5%.

INS a anuntat, totodata, ca activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, a inregistrat la noua luni o cifra de afaceri cu 2,4% mai mare comparativ cu acelasi interval din 2013, provenita de la activitati ale hotelurilor si restaurantelor (+6,9%), serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+2,6%) si activitatile de spǎlare, curǎtare si vopsirea textilelor si blǎnurilor (+1,8%). Scaderi au inregistrat activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (-3,7%) si activitǎtile agentiilor turistice si tur-operatorilor (-3,1%).

Citeste si:
Germania vrea să pună capăt comerţului cu carne ieftină
Germania vrea să pună capăt...
Citeste si:
27 de idei pentru un mic dejun gustos si sanatos
27 de idei pentru un mic...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri