Evolutia a fost influentata de cresterile inregistrate la comertul cu autovehicule (cu 4,9% ca serie bruta), comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (2,5%) si comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (0,9%). Activitatile provenite din intretinerea si repararea autovehiculelor au scazut cu 1,2%, precizeaza Mediafax.

In septembrie 2014, afacerile din comertul auto au crescut fata de luna precedenta atat ca serie bruta, cu 9,7%, cat si ajustate in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 2,3%. Fata de septembrie 2013 indicatorii sunt mai mari cu 5,5%, respectiv 2,5%.

INS a anuntat, totodata, ca activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, a inregistrat la noua luni o cifra de afaceri cu 2,4% mai mare comparativ cu acelasi interval din 2013, provenita de la activitati ale hotelurilor si restaurantelor (+6,9%), serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+2,6%) si activitatile de spǎlare, curǎtare si vopsirea textilelor si blǎnurilor (+1,8%). Scaderi au inregistrat activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (-3,7%) si activitǎtile agentiilor turistice si tur-operatorilor (-3,1%).