"Grupul Michelin, prin Michelin Finanz Gesellschaft fur Beteiligungen AG & OGH (Germania) preia controlul asupra IHLE Holding AG (Germania) pentru a avea acces la intregul lant de distributie. Consiliul Concurentei a evaluat operatiunea de concentrare economica din punct de vedere al compatibilitatii acesteia cu un mediu concurential normal si a constatat ca aceasta nu ridica obstacole semnificative in calea concurentei pe piata distributiei cu ridicata a anvelopelor de schimb noi pentru autoturisme si furgonete", a anuntat institutia, intr-un comunicat, citat de Mediafax.

Grupul Michelin activeaza in principal in domeniul productiei, furnizarii si comercializarii cu amanuntul a anvelopelor, precum si in domeniul furnizarii unor produse turistice. In Romania, Michelin Finanz Gesellschaft fur Beteiligungen detine doua filiale, respectiv Michelin Romania SA si Euromaster Tyre & Services Romania, iar Ihle controleaza filiala IHLE Anvelope SRL.

Michelin Group este prezent in Romania din anul 2001, unde detine trei fabrici, doua la Zalau, judetul Bihor (una produce cord melatic, utilizat la producerea anvelopelor, iar alta anvelope auto) si una la Floresti (judetul Prahova), tot de anvelope, investitiile pe piata locala - modernizare fabrici si training si dezvoltarea angajatilor - ridicandu-se la 300 milioane de euro. Michelin Romania are 3.000 de angajati. Compania a mai cumparat, la inceputul anului trecut, un teren de 20 de hectare in Zalau, pentru care nu a anuntat inca vreun plan de investitii.

Citeste si:

Michelin Romania a raportat anul trecut afaceri de 2,12 miliarde lei, in stagnare. Ihle activeaza in principal in domeniul distributiei anvelopelor destinate autoturismelor, furgonetelor sau camionetelor catre ateliere de service, benzinarii, comercianti cu amanuntul de anvelope, dealeri auto, precum si pe platforme de internet.

Tranzactia a fost notificata de asemenea in Germania, Austria, Franta, Ungaria si Cehia.

Sursa foto: Michelin, Olga Besnard / Shutterstock.com