9 August 2006

Honda vrea sa vanda avioane din 2010

Constructorul auto nipon Honda Motor Co. a anuntat ca a infiintat o subsidiara in SUA pentru dezvoltarea, productia si comercializarea unui avion capabil sa transporte sapte pasageri, obiectivul fiind livrarea pe piata a primului HondaJet in anul 2010, informeaza Rompres.

Noua divizie, controlata in intregime de Honda, va purta denumirea Honda Aircraft Company si va avea sediul la aeroportul international Piedmont Triad din Greensboro, statul Carolina de Nord, unde prototipul HondaJet a fost asamblat si testat in ultimii trei ani.

HondaJet este rezultatul a aproximativ 20 de ani de cercetari in industria aeronautica derulate de Honda, companie renumita pentru autovehiculele si motocicletele sale, noul avion promitand un consum redus de combustibil, un spatiu interior mai mare si o viteza de croaziera mai mare decat avioanele conventionale din aceeasi clasa.

Luna trecuta, Honda, al treilea constructor auto japonez, si-a anuntat intentia de a-si face debutul pe piata industriei aeronautice, dezvaluind ca va incepe sa primeasca comenzi pentru HondaJet inca din toamna acestui an. in acest sens, Honda a incheiat o alianta cu firma americana Piper Aircraft Inc. pentru vanzarea si marketingul noului avion HondaJet. Cu sediul in Florida, Piper Aircraft a produs peste 144.000 de avioane in istoria sa de aproximativ 70 de ani.



Citeste si