Manipularea la scara larga a modului in care se testeaza masinile pentru consumul de combustibil le permite producatorilor sa bage milioane de euro in buzunar, bani care ar fi trebuit investiti in producerea unor masini mai eficiente, arata un nou studiu al organizatiei Transport & Environment (T&E) din Bruxelles preluat de 2Celsius.

In medie, diferenta dintre consumul real al unei masini, condusa in conditii normale, si ceea ce pretind producatorii ca ar consuma, in urma testelor controlate, a crescut de la 8% in 2011, la 31% in 2013, potrivit ultimului raport Mind the Gap al T&E.

Pe baza unei afirmatii recente a celor de la Volkswagen, care sustineau ca fiecare gram de CO2 pe care acestia trebuie sa il reduca ii costa 100 de milioane de euro, raportul a descoperit ca producatorul german a economisit de fapt 1,7 miliarde de euro prin manipularea testelor. Mercedes, BMW si Ford conduc lista de trisori la economie de carburanti pe 2013, automobilele acestora consumand in conditii normale cu 35% mai mult decat este stipulat de producator.

Citese articolul integral pe 2Celsius.

Citeste si:
Constructorii auto triseaza, masinile consuma cu 23% mai mult
Constructorii auto triseaza,...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri