BMW, unul dintre cei mai mari producatori de automobile la nivel global, lucreaza la dezvoltarea unui automobil care va putea fi parcat cu ajutorul unui smartwatch (ceas inteligent – n.red), noteaza presa internationala.

Inventia va fi prezentata la editia de anul viitor a CES 2015 (Computer Electronics Show 2015), care se va desfasura intre 4 si 9 ianuarie. Producatorul de automobile de lux va prezenta publicului larg cele mai noi tehnologii implementate pentru automobilul autonom la care lucreaza, dar si dispozitivul prin intermediul caruia soferii isi vor putea parca automobilul mai usor, cu ajutorul unui smartwatch.

Proiectul i3: automobilul care te va feri de accidentele din trafic

Proiectul i3, la care BMW lucreaza, dispune de un sistem avansat cu laser care va putea identifica diferite probleme in trafic, iar in cazul in care este identificata o problema programul va declansa automat sistemul de franare pentru a evita un accident.

Se pare insa ca BMW dezvolta si un mod prin care informatiile disponibile in sistemul automobilului vor fi trimise si pe un smartwatch. In acest fel, soferii vor avea la dispozitie posibilitatea sa parcheze masina mai usor gratie informatiilor si parametrilor afisati pe ceasul inteligent. Prezentarea noului dispozitiv vine ca urmare a demonstratiei prezentata de producatorul german de automobile la editia de anul trecut a CES, cand BMW a prezentat automobilul care se conduce singur.

Nu doar BMW lucreaza la astfel de tehnologii. Si concurentii de la Audi au in lucru un program prin intermediul caruia automobilul sa fie echipat cu senzori care sa preintampine eventualele pericole pe sosele.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri