CNADNR vrea sa modernizeze un tronson de circa 90 kilometri al DN 18, intre Moisei (Maramures) si Iacobeni (Suceava), contractul de pana la 113 milioane euro, cu TVA, vizand remedierea lucrarilor realizate de fostii constructori si finalizarea celor ramase.

Contractul este impartit in patru loturi, respectiv Moisei - Borsa (24,6 kilometri), Borsa - Sesuri (24,6 kilometri), Sesuri - Carlibaba (18,5 kilometri) si Carlibaba - Iacobeni (20,6 kilometri), cu o valoare totala estimata la 355,5 milioane lei, fara TVA. CNADNR are posibilitatea achizitiei ulterioare a unor lucrari similare de 52,5 milioane lei, astfel incat valoarea totala a proiectului poate ajunge la 408,1 milioane lei, fara TVA, scrie Mediafax.

Termenul pentru finalizarea acordului, finantat de Banca Europeana de Investitii (BEI) si Guvern, va fi de patru ani de la data atribuirii.
Lucrarile vor fi adjudecate prin licitatie deschisa, pentru pretul cel mai scazut, iar constructorii interesati pot depune ofertele pana la 17 februarie.

DN 18 a intrat intr-un program de modernizare cu finantarea asigurata prin BEI in anul 2011, iar pe tronsonul Moisei - Iacobeni, de 89 de kilometri, lucrarile au fost atribuite companiei Shapir Structures, din Israel, si aveau ca termen de finalizare data de 31 august 2013. Contractul cu Shapir, in valoare de 81 de milioane euro, a fost insa reziliat in mai 2014, pentru ca nu s-au executat lucrarile, iar fostul ministru al Transporturilor Dan Sova anunta ca pana la stabilirea altei firme care sa lucreze la acest proiect de modernizare drumul va fi reparat cu mijloace proprii ale CNANDR.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri