"Bekaert si Pirelli au incheiat cu succes achizitionarea de catre Bekaert a unitatiilor de productie de sarma de otell Pirelli in Figline (Italia), Slatina (Romania) si Sumaré (Brazilia). Procesul de integrare ale celor trei fabrici in grupul Bekaert va incepe imediat", se arata in comunicat, scrie Mediafax.

Ca parte din tranzactie, va intra in vigoare un acord pe termen lung intre Bekaert si Pirelli, privind livrarea de sarma pentru anvelope. Bekaert a obtinut toate actiunile detinute de Pirelli in cadrul entitatior din Italia, Romania si Brazilia. In cazul fabricii din Slatina, Bekaert a preluat participatia de 80% detinuta de Pirelli, restul de 20% din actiuni fiind in continuare detinut de producatorul german de componente auto Continental, prin filiala Continental Global Holding Netherlands.

"Integrarea activitatilor privind sarma de otel si acordul de livrare pe termen lung vor contribui la consolidarea statutului Bekaert de furnizor preferat pentru industria anvelopelor", potrivit comunicatului.

Citeste si:

Pirelli a incheiat, la sfarsitul lunii februarie, un acord cu Bekaert privind vanzarea operatiunilor de cord metalic, care includ cinci fabrici in Italia, Turcia, Romania, China si Brazilia, pentru circa 225 milioane de euro.

Achizitia fabricilor din Turcia si China va fi finalizata dupa obtinerea aprobarilor pe pietele respective, cel mai probabil in primul trimestru al anului 2015. Potrivit reprezentantilor Bekaert, rezultatele financiare ale fabricilor nou achizitionate vor fi incluse in situatiile financiare consolidate ale grupului incepand cu 1 ianuarie anul viitor.

Bekaert, cu 28.000 de angajati, are clienti in peste 120 de tari, in diverse sectoare economice, iar anul trecut a inregistrat vanzari de 4,1 miliarde de euro. Pirelli mai detine in Romania o fabrica de anvelope la Slatina si o uzina de filtre pentru motoare diesel la Bumbesti Jiu, judetul Gorj.