Primaria Pantelimon, judetul Ilfov, a atribuit companiei Viarom Construct, detinuta de grupul francez Vinci, un contract de 50 milioane lei (11,1 milioane euro), cu TVA, pentru modernizarea infrastructurii rutiere si a aliniamentelor stradale din oras.

Contractul a fost atribuit luni, in urma unei licitatii deschise unde au fost admise sase oferte, potrivit unui anunt al primariei. Lucrarile vizeaza modernizarea reabilitarea si modernizarea sistemului rutier pe o lungime de aproximativ 29 kilometri si lucrari de canalizare pluviala pe circa 19 kilometri. Proiectul, estimat la 40,8 milioane lei, a fost adjudecat pentru suma de 40,2 milioane lei. Sumele nu includ TVA.Investitia este finantata prin Programul Operational Regional.

Compania franceza Eurovia, specializata in constructii, infrastructura de transport si constructii edilitare, detine Viarom Construct si este parte a grupului francez Vinci. Viarom Construct a inregistrat in 2013 o cifra de afaceri de 185,1 milioane lei si un profit net de 1,2 milioane lei, avand aproximativ 220 angajati, potrivit informatiilor transmise la Ministerul Finantelor.

Vinci face parte, alaturi de Strabag (Austria) si Aktor (Grecia), din asocierea selectata pentru constructia in concesiune a autostrazii Comarnic - Brasov. Premierul Victor Ponta a cerut ministrului Transporturilor ca, pana pe 15 februarie, sa fie decisa semnarea contractului de constructie sau rezilierea procedurii.