CNADNR vrea sa inceteze contractul de lucrari de marcaje rutiere incheiat cu o asociere din care face parte o firma a fratelui lui Razvan Emi Teodorescu, fost director al Companiei de Drumuri, dupa ce acesta a fost reclamat la DNA pentru coruptie si conflict de interese.

Agenta Nationala de Integritate a anuntat luni ca a cerut DNA sa il cerceteze pe Teodorescu, director al Directiei Achizitii Finantare de la Buget din cadrul CNADNR in perioada 8 aprilie - 21 octombrie 2013, pentru conflict de interese si fapte de coruptie, intrucat a semnat documente privind lucrari de marcaje rutiere cu o firma a fratelui acestuia si ar fi folosit informatiile detinute pentru a sprijini societatea, potrivit Mediafax.

Potrivit ANI, Teodorescu a semnat o serie de documente privind acordul-cadru avand ca obiect "Lucrari de marcaje rutiere pe reteaua de autostrazi si drumuri nationale din administrare, Lot 1-DRDP Bucuresti", incheiat intre CNADNR, prin Directia Regionala de Drumuri si Poduri Bucuresti, in calitate de promitent-achizitor, si Asocierea SC Anduna Servimob SRL & Teo Trans Consulting SRL, in conditiile in care fratele sau este administrator si asociat al firmei Teo Trans Consulting.

CNADNR precizeaza ca, in urma anuntului ANI, va sta la dispozitia DNA cu orice documente relevante in scopul verificarii aspectelor sesizate si va solicita un punct de vedere ANRMAP, autoritatea in domeniul achizitiilor publice, pentru a clarifica situatia juridica a contractului incheiat cu asocierea mentionata de ANI. O alta masura va fi "instruirea DRDP Bucuresti in vederea sistarii oricarei comenzi pentru realizarea de marcaje rutiere catre asocierea mentionata, precum si identificarii modalitatilor legale de incetare a contractului". "Conform acordului, pentru lucrarile executate, platile datorate Asocierii SC Anduna Servimob SRL & SC Teo Trans Consulting SRL sunt cele declarate in propunerea financiara a acestuia, respectiv 27.072.864,46 lei (aprox. 6.117.470,22 euro), la care se adauga TVA reprezentand 6.497.487,47 lei (aprox. 1.468.192,85 euro)", se arata intr-un comunicat al ANI.

Care sunt acuzatiile aduse fostului director CNADNR

Fostul director CNADNR ar fi incalcat astfel dispozitiile articolului 301 din Codul Penal, potrivit carora "fapta functionarului public care, in exercitarea atributiilor de serviciu, a indeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obtinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru sotul sau, pentru o ruda ori pentru un afin pana la gradul II inclusiv sau pentru o alta persoana cu care s-a aflat in raporturi comerciale ori de munca in ultimii 5 ani sau din partea careia a beneficiat ori beneficiaza de foloase de orice natura, se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 5 ani si interzicerea exercitarii dreptului de a ocupa o functie publica".

Citeste si:
Fratele fugarului Sebi Ghita, trimis in judecata de DNA
Fratele fugarului Sebi Ghita,...

De asemenea, intrucat Teodorescu ar fi folosit in scop personal informatiile detinute in virtutea prerogativelor functiei, au rezultat si indicii privind savarsirea infractiunilor asimilate celor de coruptie, prevazute de articolul 12, litera b) din Legea 78/2000, potrivit carora: "sunt pedepsite cu inchisoarea de la 1 la 5 ani urmatoarele fapte, daca sunt savarsite in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite: folosirea, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii". Teodorescu fost informat despre declansarea procedurii de evaluare, insa fostul director din CNADNR nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, in exercitarea dreptului la aparare, a precizat ANI.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
820 de mil. de lei pentru panselute si parcuri in Sectorul 5