Romanii cheltuie din ce in ce mai putini bani pentru sonorizare auto, piata de produse car audio cu putere fiind in scadere, potrivit reprezentantilor Falcon Electronics, unic importator al marcii premium Kicker si distribuitor al brandurilor Sony si JVC.

“Interesul romanilor pentru calitate a scazut in ultimii ani, odata cu criza economica. Piata produselor car audio cu putere este in vizibila scadere. Cumparatorii mizeaza in primul rand pe pretul scazut si fac rabat de la calitate, asa ca opteaza adeseori pentru produse entry level, no name-uri care au specificatii tehnice simpliste, dar un pret scazut,” au mai spus reprezentantii Falcon Electronics.

Cumparatorii de produse audio premium sunt in minoritate, romanii sunt mai degraba fideli difuzoarelor si subwooferelor la mana a doua. “Oamenii prefera sa se limiteze la strictul necesar si pasionatii pretentiosi si dispusi sa cheltuie pentru un sunet solid si clar in habitaclu sunt o minoritate. Se observa o aplecare catre produse second-hand: tot prin prisma interesului pentru preturi mici, cumparatorii prefera mai degraba sa cumpere produse deja folosite de la alti utilizatori decat sa intre in magazine si sa investeasca in unitati noi, performante si, deci, cu durata de viata mai mare, dar si mai scumpe,” au precizat reprezentantii Falcon Electronics.

Piata unitatilor car audio si a accesoriilor este foarte mica in Romania. Cele mai vandute produse ale Falcon Electronics sunt subwooferele active de tip plug&play Kicker 11PECVR12 (subwoofere si amplificatoare intr-o singura incinta), difuzoarele de 13 cm si 17 cm, brandurile Sony si JVC.

Cele mai mici preturi pentru difuzoarele Sony si JVC de 13 cm la reselleri sunt 89 lei pentru JVC CS-V518J, 25 W, 99 lei pentru JVC CS-J520XU, 30 W, sau Sony XS-GT1328F, 2 cai, 35 W, Sony XSGT1328F.EUR, 13 cm, 2 cai, 35 W, 121 lei pentru Sony XS-F1327.EUR. Pentru difuzoarele de 17 cm cele mai bune preturi sunt 129 lei pentru Sony XSGT1728F.EUR, 2 cai, 40 W.

Principalii reselleri ale acestor echipamente de sonorizare auto sunt Altex, eMag.ro, Flanco, Domo, dar si Cel.ro sau EvoMag.ro.

Citeste si:
CES 2020: Sony a prezentat conceptul electric Vision-S
CES 2020: Sony a prezentat...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Iata care este comanda minima in online pentru livrari gratuite