Compania de leasing operational LeasePlan, liderul pietei locale cu o cota de piata de 22%, a lansat un produs destinat intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) care doresc solutii de mobilitate de administrare auto.

LeasePlan spune ca noul produs este mai avantajos cu 20% comparativ cu alte metode de achizitie (leasing financiar, credit bancar sau achizitie cu plata integrala) si administrare. In plus, alegand leasing operational, clientii beneficiaza de avans zero. “Lansarea produsului LeasePlan IMM vine in contextul in care aceste companii (poate mai mult decat companiile mari) au resurse limitate care trebuie concentrate cu precadere in zona afacerii de baza”, a declarat Bogdan Apahidean, director general LeasePlan Romania.

Prin acest program, LeasePlan are 100 de masini, pentru care estimeaza ca va avea circa 30 de clienti. Flota medie pentru un astfel de client este de obicei de 2-3 masini. O companie pentru a avea acces la acest program trebuie sa aiba nevoie de o flota de cel mult 10 masini noi. Printre clienti ar putea fi firme mici de it, cabinete stomatologice, cabinete de avocatura, etc.

Trei pachete de servicii

Companiile mici si mijlocii pot alege dintre trei pachete de servicii – Basic, Optim si Premium. Pachetul Basic include administrarea diferitelor taxe (inmatriculare, taxa de drum, impozit), asigurari RCA si CASCO si managementul daunelor, anvelope de schimb pe toata durata contractului, dar si reparatii si intretinere in reteaua de service multimarca agreata de LeasePlan.

Pachetul Optim inglobeaza, pe langa beneficiile pachetului Basic, efectuarea lucrarilor de intretinere si reparatii ale autovehiculelor in cadrul retelei de service de marca. De asemenea, clientii pot atasa mai multe optiuni, precum asistenta rutiera non-stop, oferirea de autovehicule la schimb in caz de dauna, serviciu de preluare si livrare a masinii sau card de carburant.

Pachetul Premium cuprinde toate beneficiile din pachetul Optim, cu mentiunea ca asigurarea CASCO (incluzand si asigurare suplimentara pentru pasager) este incheiata la un asigurator international din grupul LeasePlan, iar in caz de dauna se ofera consultanta personalizata. De asemenea, asistenta rutiera non-stop, autovehicul de schimb in caz de dauna, preluarea si livrarea masinii si cardul de carburant sunt servicii incluse.

Estimari 2015

LeasePlan estimeaza ca va ajunge anul acesta la 11.000 de masini in administrare si ca va inregistra o cifra de afaceri de 50 de milioane de euro, in crestere cu 10-15%. Anul trecut, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 42,2 milioane de euro, in crestere cu 3% fata de 2013, in timp ce portofoliul de autovehicule aflate in administrare s-a majorat cu 15%, la peste 10.400. Peste 1.200 de masini rulate au fost vandute catre dealerii de masini in 2014.

LeasePlan are peste 6.500 de angajati, o flota de 1,3 millioane de autovehicule multi-brand si activeaza in 32 de tari, atat pe piete cu traditie in domeniul leasing-ului operational, cat si pe piete noi, in dezvoltare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri