Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) a inceput lucrarile pentru introducerea unui sistem electronic de plata a taxei de trecere a podului Fetesti-Cernavoda, pe autostrada Bucuresti - Constanta.

Sistemul informatic va inlocui achitarea tarifului de trecere cu oprire la bariera, soferii avand posibilitatea sa opteze pentru achitarea tarifului in afara statiei, in avans sau pana la ora 24:00 a zilei urmatoare, potrivit CNADNR. Astfel, soferii vor avea urmatoarele optiuni de achitare a tarifului: prin SMS transmis la un numar scurt; prin achitarea tarifului de trecere prin reteaua de parteneri autorizati ai CNADNR; prin utilizarea cardului bancar, in urma configurarii unui cont intr-un portal web si printr-o aplicatie pentru mobil puse la dispozitie de CNADNR, scrie Mediafax.

"Astazi, 16.03.2015, au fost efectuate teste operationale partiale ale functionalitatii viitorului sistem electronic de colectare a tarifului de trecere a podurilor dunarene, in zona AI Fetesti de pe Autostrada A2, Bucuresti - Constanta. Imi doresc ca incepand din aceasta vara, cat si in viitor sa nu se mai creeze ambuteiaje pe A2, in dreptul statiei de taxare de la Fetesti –Cernavoda. Credem ca pana la 1 mai vom reusi implementarea intregului sistem – tehnic, economic, legislativ - necesar colectarii electronice a tarifului de trecere a podurilor de la Fetesti - Cernavoda", a declarat directorul general al CNADNR, Narcis Neaga.

Faza initiala a lucrarilor a implicat introducerea sistemului de recunoastere automata a numerelor de inmatriculare, printr-o serie de camere video pozitionate in agentia de incasare atat in punctul de intrare, cat si la iesire pentru a asigura identificarea si clasificarea conform categoriei din care face parte fiecare vehicul, precum si realizarea marcajelor rutiere, aceasta etapa fiind finalizata. CNADNR mentioneaza ca aceste camere video identifica trecerea, aplicand o marca temporara si coordonatele GPS. Daca nu se achita tariful de trecere pana la ora 24:00 a zilei urmatoare trecerii, actiunea va fi marcata drept posibila contraventie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri