Prin anuntul de participare, publicat la finele lunii octombrie 2014, contractul a fost estimat de MDRAP la 132,12 milioane de lei, cu TVA. La licitatie au mai depus oferte si Mercedes-Benz Romania, Renault Commercial Roumanie, Tiriac Auto si Union Motors Car Sales, scrie Mediafax.

Cele 1.000 de microbuze de tip 16+1 locuri reprezinta primul lot al licitatiei. Pentru loturile 2,3 si 4 nu s-au depus oferte, potrivit datelor disponibile pe www.e-licitatie.ro.

Cele trei loturi includeau 7 microbuze tip 16+1 locuri cu tractiune integrala, 4 microbuze tip 16+1 locuri cu echipare speciala pentru persoane cu dizabilitati si 3 autobuze/autocare cu minim 40 de locuri pentru centre de pedagogie curativa.

Pentru lotul 5 al licitatiei, care presupune achizitionarea a 2 autobuze/autocare cu minim 50 de locuri pentru centre scolare de educatie incluziva, autoritatea contractanta a primit oferte de la Mercedes-Benz Romania (subcontractant C&I Eurotrans XXI), MHS Truck&Bus, Iveco Truck Services (tert sustinator Iveco Czech Republic) Anadolu Automobil Rom si Briari's Ind (judetul Dolj).

Citeste si:

Finantarea achizitiei celor 1.000 de microbuze este asigurata prin fonduri de la bugetul de stat. In cursul anului 2014, MDRAP a mai atribuit doua contracte pentru livrare de microbuze scolare.

Astfel, ministerul a desemnat firma IAC Management SRL, in martie 2014, sa livreze un numar de 600 de microbuze tip 16+1 locuri pentru unitatile de invatamant preuniversitar de stat, valoarea contractului ridicandu-se la 72,3 milioane de lei (TVA inclusa).

IAC Management a depus oferta impreuna cu Union Motors Car Sales SRL si New Kopel Romania SRL (tert sustinator). Sase luni mai tarziu, MDRAP a desemnat castigatorii licitatiei pentru livrarea unui numar de 659 autovehicule (486 microbuze tip 16+1 locuri, 140 autobuze tip 28+2 locuri, 30 autovehicule tip 8+1 locuri si 3 autobuze/autocare 58+2 locuri) necesare transportului scolar si deplasarii sportivilor si colectivelor tehnice.

IAC Management, Tiriac Auto, Anadolu Automobil Rom si Radacini Motors sunt furnizorii celor 659 autovehicule, pentru suma de 104,9 milioane de lei (TVA inclusa).

Sursa foto: Copii/Shutterstock.com