Afacerile din comertul auto au crescut in primele doua luni cu 4,9%

Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut in primele doua luni fata de aceeasi perioada din 2014 atat ca serie bruta, cu 4,9%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 6,3%, a anuntat miercuri INS.

Evolutia a fost sustinuta de cresterile inregistrate la comertul cu autovehicule (de 13,2% ca serie bruta), la comertul cu motociclete, piese si accesorii; intretinerea si repararea motocicletelor (11,5%) si intretinerea si repararea autovehiculelor (1,7%). Scaderi s-au inregistrat la activitatile provenite din comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (3,3%), potrivit unui comunicat al Institutului National de Statistica (INS), scrie Mediafax.

In februarie, cifra de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut fata de luna precedenta atat ca serie bruta, cu 11,7%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 4%. Fata de februarie 2014 indicatorii sunt mai mari cu 5,5%, respectiv 5,1%.

INS a anuntat totodata ca in primele doua luni activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, a inregistrat o cifra de afaceri cu 0,7% mai mica fata de acelasi interval al anului precedent, provenita de la activitatile de spalare, curatare si vopsirea textilelor si blǎnurilor (-8,3%) si activitati ale hotelurilor si restaurantelor (-3,9%). Cresteri au inregistrat activitǎtile agentiilor turistice si tur-operatorilor (8,5%), serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (2,1%) si activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (1,2%).

Citeste si:
Afacerile cu autovehicule si motociclete au sporit cu 9,4%
Afacerile cu autovehicule si...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Ford Craiova renunță la o parte din angajați. Anunțul companiei
Setari Cookie-uri