Prima Masina: 4 garantii acordate cu o medie de 23.000 lei

Programul Prima Masina, demarat in luna martie, nu s-a bucurat de o cerere euforica, pana in prezent fiind acordate 4 garantii cu o galoare medie de peste 23.000 lei. Plafonul total pentru 2015 este 350 mil. lei, adica o medie de 35 milioane de lei pe luna, avand in vedere ca programul a demarat in martie. Astfel in prima luna nu s-au acordat nici 1% din media lunara a plafonului de garantii.

Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a acordat la sfarsitul lunii martie primele patru garantii in cadrul programului "Prima Masina", valoarea medie a garantiei fiind de peste 23.000 de lei. Primii beneficiari sunt patru tineri din Bucuresti, Arges si Tulcea, profeseaza in domeniile IT, administratie publica si aparare si au accesat credite de la Alpha Bank si CEC Bank, a anuntat vineri FNGCIMM, potrivit Mediafax.

Conditiile pentru Prima Masina

Conform Programului de stimulare a cumpararii de autoturisme noi, persoanele fizice pot achizitiona un autoturism nou prin contractarea de credite garantate de stat in procent de maxim 50%, costul finantarii avand o marja maxima de 3% peste indicele ROBOR la 6 luni (ROBOR 6M). Pot beneficia de program persoanele care la data solicitarii creditului au varsta minima de 18 ani si care nu au mai detinut in proprietate un autoturism nou, nu inregistreza restante la plata altor credite bancare si nu au obligatii de plata restante la bugetul general consolidat.

Potentialii beneficiari trebuie sa dispuna de un avans de minimum 5% din pretul de achizitie al autoturismului, care va fi asigurat printr-o polita de asigurare de tip CASCO, pe toata durata de valabilitate a garantiei. Autoturismul acumparat prin program trebuie sa indeplineasca cel putin cerintele minime ale standartului Euro 5, iar pretul de achizitie nu depaseste 50.000 de lei , la care se adauga TVA, dupa caz. Imprumuturile vor reprezenta maxim 95% din pretul de achizitie al masinii cu TVA.

Finantatorii inscrisi in program sunt BCR, BRD, CEC Bank, Alpha Bank, ING Bank, RCI Leasing Romania IFN, Porsche Bank Romania, CREDITCOOP, IFN Comsig Leasing S.A., Mercedes-Benz Leasing IFN S.A., Banca Romaneasca, Banca Transilvania si Intesa SanPaolo Bank. Programul Prima Masina are un plafon de 350 milioane lei pentru anul 2015, in vederea emiterii de garantii pentru achizitionarea de autoturisme noi.

Citeste si:
Libra Bank: FNGCIMM, un ceas prost pe care mai bine nu-l ai
Libra Bank: Fondul de...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri