"Vrem autostrada!" Mii de angajati ai Dacia si rude ale acestora protesteaza la Mioveni

Aproape 7.000 de persoane, membri ai Sindicatului Autoturisme Dacia, dar si rude ale acestora, protesteaza, joi, in centrul orasului Mioveni, cerand Guvernului inceperea lucrarilor la autostrada Pitesti-Sibiu, modificarea Codului Muncii si exprimandu-si dezacordul fata de proiectul de regionalizare.

Protestatarii s-au adunat, joi dupa-amiaza, in centrul orasului Mioveni, pentru a-si exprima nemultumirea fata de ”tergiversarea de catre Guvern a inceperii lucrarilor la autostrada Sibiu-Pitesti”, transmite Mediafax

Manifestantii solicita, de asemenea, modificarea unora dintre prevederile Codului Muncii, considerand ca acesta contine unele ”prevederi abuzive pentru salariati”, si acuza, totodata, lipsa de proiecte din partea autoritatilor privind cresterea numarului locurilor de munca.

Liderii de sindicat care au luat cuvantul la protest au spus ca se tem ca isi vor pierde locurile de munca, din cauza lipsei autostrazii si au acuzat faptul ca ”o prioritate a clasei politice este acordarea de pensii speciale pentru parlamentari”. Protestatarii au scandat ”Jos Guvernul”, ”Jos, jos Guvern mincinos” si ”Toti pentru unul, unul pentru toti”.

”Intreaga clasa politica este de vina pentru ceea ce se intampla azi cu noi, minciunile lor trebuie sa inceteze. Trebuie sa-i facem sa inteleaga ca lucreaza pentru noi”, a spus liderul unuia dintre sindicatele care participa la acest protest organizat de Sindicatul Autoturisme Dacia.

Citeste si:
Dacia și Renault au un nou director de marketing pe România, Bulgaria
Dacia și Renault au un nou...

”Sindicatul Autoturisme Dacia a hotarat sa demonstreze fata de Guvernul Ponta pentru minciunile si pentru inducerea in eroare a intregii natiuni. Au facut promisiuni de care nu s-a tinut cont. Au promis modificarea Codului Muncii, au promis constructia autostrazii Pitesti - Sibiu. Nu s-au tinut de aceste promisiuni. Constructia autostrazii Sibiu - Pitesti se poate realiza cu 85% din fonduri cu bani europeni. Numai interesele de partid, numai interesele unor clanuri fac ca acest proiect sa nu fie realizabil. Este o constructie de interes economic national si european. Nimeni nu poate contesta acest lucru decat Guvernul Ponta. Jos Guvernul Ponta! (…) Ponta s-a ascuns in spatele sovaielilor sovaielnicului Sova, in spatele ministrului Ioan Rus care se pare ca e mult mai preocupat de afacerile din Cluj Napoca (…) Nu este o prioritate pentru ei Dacia, locurile de munca si nici constructia autostrazii Sibiu - Pitesti. Toate investitiile se dezvolta in zona Clujului, in Ardeal. Ce a facut Ioan Rus de cand este ministrul Transporturilor? Nimic pentru Romania, numai promisiuni, promisiuni desarte”, a afirmat in discursul sau Anghel Marin, vicepresedinte al Sindicatului Autoturisme Dacia.

La protest, care este autorizat, participa nu doar sindicalisti de la Uzina de automobile Dacia, ci si rude ale acestora, precum si sindicalisti din Posta Romana, Penitenciarul Colibasi si de la alte sindicate.

Pana la ora transmiterii acestei stiri, protestul s-a desfasurat fara incidente, au precizat reprezentantii jandarmeriei, Arges, care asigura ordinea in zona.

Citeste si:
Se anunță proteste în Piața Victoriei. „Solidaritatea Sanitară”...
Se anunță proteste în Piața...
Sursa foto: Mediafax FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri