Lubexpert Romania, importator si distribuitor autorizat ExxonMobil al lubrifiantilor premium marca Mobil, se asteapta anul acesta la vanzari in crestere cu 8-10% comparativ cu 2014, la circa 5,1-5,2 milioane de litri, a declarat Constantin Pasoi, lubricants manager Lubexpert, prezent la Automotive Dealer Day in Verona, expozitie ce ofera informatii si strategii pentru dealeri auto si alti jucatori implicati in industria auto.

Anul trecut, vanzarile Lubexpert Romania au avansat cu peste 25% fata de anul anterior, la aproape 4,8 milioane de litri. "Si anul acesta se simte o imbunatatire, o crestere de 10-15%, in functie de sector. Domeniul auto a mers mai bine, celelalte mai incet, dar tot pe crestere. Anul trecut am avut vanzari de 4,8 milioane de litri, iar anul acesta ne propunem 5,1-5,2 milioane de litri. In 2014 am inregistrat cresteri importante pentru ca s-a schimbat modul abordare a pietei din Romania dar si sistemul nostru logistic care ne permitem sa deservim orice client in termen de cateva ore de la comanda. Aceasta genereaza economii importante pentru parteneri, resursele investite in stoc de marfa reducandu-se considerabil", a precizat Constantin Pasoi.

Piata de lubrifianti din Romania creste anual, dar cu procente mici

Romania ramane o tara focus in partea de Sud-Est a Europei pentru ExxonMobil, avand in continuare un potential ridicat de crestere. Piata de lubrifianti din Romania este estimata la 100 de milioane de litri pe an. "In 2012, piata s-a situat in jurul a 100 de milioane de litri, iar cresterea anuala ulterioara a fost de circa 2-3%. Cam asta este perspectiva pana in 2017-2022. Masini noi se vand foarte putine, 82.000 de unitati s-au vandut anul trecut, iar anul acesta estimarile sunt de 94-96.000 de unitati. In schimb, se importa in continuare foarte multe masini second-hand, plus cele bulgaresti pentru care estimarile sunt de circa 150.000 de unitati. Tocmai de aceea in judetele din sud rata de motorizare teoretic este mai redusa fata de alte judete din tara, pentru ca exista foarte multe masini inmatriculate in Bulgaria iar acelea nu apar in statistici", a mai spus managerul companiei Lubexpert Romania.

Mobil 1

Sursa foto: Radu Bercan / Shutterstock.com

Din totalul pietei de lubrifianti, un sfert reprezinta consumul pentru masinile de pasageri. Trendul in piata este ca intervalul de service sa creasca, de aceea producatorii de masini recomanda uleiuri cu vascozitate de 30 in loc de 40 in trecut. "Piata lubrifiantilor pentru autoturisme este de aprox 20 de milioane litri, circa 22-24% din piata totala. In sectorul auto, cota de piata Mobil este peste 20%. Presiunea costurilor de intretinere si utilizare este mare si de aceea producatorii auto recomanda intervale service din ce in ce mai lungi. Acestea insa pot fi parcurse in siguranta pentru motor doar utilizand lubrifianti sintetici de cea mai buna calitate precum Mobil 1 ESP Formula 5W30. De altfel 2 din 3 utilizatori din Marea Britanie au declarat ca au realizat si economie de combustibil folosind acest produs", considera Constantin Pasoi.

Afaceri in crestere pentru Lubexpert Romania

Lubexpert Romania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de aproximativ 61 de milioane lei, iar pentru anul acesta estimarile sunt de circa 67 de milioane lei, o crestere de pana la 10%.Lubexpert Romania

ExxonMobil este unul dintre cei mai importanti furnizori de materie prima pentru lubrifianti din intreaga lume si producator al lubrifiantilor Mobil. Mobil este un brand mondial, avand unitati de productie pe toate continentele. Majoritatea produselor prezente pe piata noastra au ca tara de provenienta Italia.

Lubexpert Romania a fost infiintata in 2002 si deserveste peste 1.500 clienti proprii si peste 4.500 clienti prin intermediul retelei Autonet Import. Lubexpert Romania este furnizor pentru peste 100 de reprezentate auto din retelele VW, Nissan, Porsche, Skoda, Seat, Audi, Toyota, Dacia, Renault. Printre alti clienti importanti Lubexpert Romania sunt Metro si Praktiker.

Distributia nationala este asigurata in maxim 24 de ore prin intermediul sistemului logistic performant, produsele aflandu-se in permanenta aproape de client in cele aproape 50 depozite din toata tara. In prezent compania are 34 de angajati care activeaza in filialele Lubexpert Romania din Bucuresti, Satu Mare, Iasi, Timisoara, Tg. Mures, Craiova, Cluj Napoca, Constanta, Brasov si Oradea.

Compania distribuie lubrifianti Mobil de motor si transmisie pentru autoturisme si camioane, lubrifianti pentru diverse aplicatii industriale, unsori, lichid de frana, antigel si alte produse speciale. Lubexpert face parte din grupul de firme Autonet si incepand cu 2011 reprezinta brandul Mobil si pe pietele din Ungaria si Slovacia. Principalii concurenti pe piata de lubrifianti din Romania sunt Mobil, Castrol, Texaco, Valvoline, Shell, Aral, BP, Motul, Prista, Lukoil.

Produsele Mobil 1 sunt lideri pe piata internationala a uleiurilor de motor sintetice. Compania furnizeaza lubrifianti si produse petroliere speciale si ofera servicii in aproape 200 de tari. ExxonMobil, Exxon, Esso, Mobil, Mobil 1 si Mobil 1 Arctic sunt marci inregistrate ale corporatiei ExxonMobil si filialelor acesteia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri