Compania de transport si logistica Gefco Romania, controlata de RZD, transportatorul feroviar de stat al Rusiei, a inceput activitatea pe piata romaneasca in urma cu zece ani cu 16 angajati si o cifra de afaceri de 5 milioane euro, avand un trend ascendent care i-a adus o cifra de afaceri de 52 de milioane euro si 106 angajati in 2014. Gefco Romania genereaza 7% din cifra de afaceri regionala.

Evolutia numarului de angajati si a cifrei de afaceri Gefco Romania in 10 ani

De la inaugurarea in 2005, filiala locala a grupului Gefco a crescut constant. Dupa numai un an de prezenta in Romania, compania a reusit sa isi dubleze cifra de afaceri de la 5,2 milioane de euro in 2006 la 11,9 milioane euro in 2007, iar numarul de salariati de la 16 la 34. In 2014, Gefco Romania a avut o cifra de afaceri de 52 milioane de euro si 106 angajati. Dupa zece ani, Gefco Romania este al doilea cel mai mare operator logistic dupa cifra de afaceri si unul dintre cei mai importanti furnizori pentru industria auto locala, avand peste 300 de clienti. Pozitia sa de lider in logistica auto este demonstratade faptul ca filiala romaneasca opereaza transportul pentru o treime din totalul vehiculelor produse in Romania.

Gefco Romania

"Subsidiara din Romania continua sa creasca in fiecare an, intr-un mediu in continua schimbare. Gefco Romania este al doilea cel mai mare operator logistic de pe piata si dezvolta in mod constant solutii inovative si competitive, bazandu-se pe o expertiza solida si indelungata in domeniul logisticii auto si o cunoastere profunda a sectoarelor industriale strategice, cum ar fi electrocasnicele si electronicele. Solutiile noastre multimodale includ utilizarea celor opt platforme existente la nivel national, precum si accesul direct la Marea Neagra prin portul Constanta, ce confera clientilor si partenerilor nostri variante strategice pentru dezvoltarea comertului maritim", a declarat Jerome Chevrolet.

Gefco Romania a transportat 155.000 de vehicule in 2014

Anul trecut, activitatea de Logistica pentru Vehicule Finite (FVL), competenta de baza a Gefco, a raportat o crestere importanta, Gefco Romania transportand 155.000 de vehicule finite. Linia de business FVL se adreseaza producatorilor auto, precum si importatorilor si distribuitorilor, oferind o gama larga de solutii, de la scheme de transport simple la solutii multimodale de optimizare. Cresterea afacerii anul trecut este, de asemenea, un rezultat al proiectelor logistice integrate dezvoltate pentru clientii internationali.

Compania a continuat colaborarea cu IPSO, inceputa in 2007, care consta in transportul door-to-door pentru echipamentele John Deere de la fabrica din Germania la distribuitorii din Romania. Jerome Chevrolet, recent numit in functia de director general al filialei din Romania isi propune sa mentina ritmul de crestere in 2015, promovand Romania ca un hub regional.Gefco Romania

Extindere pe noi piete: Grecia si Serbia

Pentru perioada urmatoare, Grupul Gefco are in plan extinderea in regiune, prin deschiderea unor noi filiale in Grecia si Serbia. Dezvoltarea in zona "1520" si Asia, adaugarea unor solutii inovative in portofoliul Overseas sunt printre prioritatile noastre de top, pentru a oferi clientilor nostri posibilitatea de a se extinde catre zone si activitati comerciale ce pot fi de interes.

Obiectivele pentru 2015 sunt o crestere de 15% pentru market clients, dezvoltarea afacerii in si cu zona 1520 si concentrarea pe serviciile de Overseas (transport maritim si aerian) si logistica, precum si ambalaje reutilizabile. Grupul Gefco a realizat o cifra de afaceri de 4,1 miliarde euro in 2014 si are 11.500 angajati. Cu peste 350 de locatii in intreaga lume, Gefco isi dezvolta activitatea in Asia se Sud-Est, Europa Centrala si de Est, in Balcani, Asia de Est si America de Sud.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri