Leasingul auto a crescut in primul trimestru cu 14%, la 277 milioane euro

Piata de leasing auto a consemnat in primul trimestru o crestere de 14% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 277,08 milioane euro, cel mai dinamic fiind segmentul vehiculelor comerciale, in special cele grele, a declarat luni directorul general al BCR Leasing, Bogdan Speteanu.

In primele trei luni ale anului trecut, piata finantarilor auto in leasing se situa la 242,17 milioane euro. Finantarile de autoturisme au inregistrat un avans de 20,2%, la 133,08 milioane euro, avand o pondere de 48% in totalul pietei de leasing auto.

Leasingul de vehicule comerciale grele a avut o valoare de 112,3 milioane euro, cu 17,2% peste nivelul din aceeasi perioada a anului trecut, reprezentand 40% din piata de profil. Vehiculele comerciale usoare au ajuns la 29,13 milioane euro, in crestere cu 5% si o pondere de 11%.

"Ne asteptam ca vehiculele sa aiba cea mai mare pondere in continuare, de 70-75%, iar cele grele continua sa aiba cea mai importanta dinamica. Oferta de finantare continua sa fie maimare decat cererea, conducand la cresterea concurentei si presiunii pe pret", a afirmat Speteanu intr-o conferinta de presa.

Clientii isi pastreaza preferinta pentru autoturisme rulate. Companiile subsidiare ale bancilor se bazeaza pe diversificarea canalelor de vanzare si pe utilizarea tot mai extinsa a retelelor de vanzare ale bancilor. Pe de alta parte, piata leasingului operational a consemnat in primele trei luni o crestere de 16%, la peste 50.000 de vehicule.

Citeste si:
Ce mașini în leasing cumpără românii
Ce mașini în leasing cumpără...
Citeste si:
27 de idei pentru un mic dejun gustos si sanatos
27 de idei pentru un mic...

In perioada ianuarie-martie au fost inmatriculate 2.500 de autovehicule pentru finantarea in leasing operational, reprezentand 15% din totalul inmatricularilor de vehicule. Gradul de penetrare a leasingului operational se mentine scazut, la 18% din piata totala de leasing, sub nivelul de peste 30% atins in alte economii europene.

Leasingul operational full-service reprezinta peste 70% din total, urmate de serviciile de administrare de flota - 21% si leasing operational fara servicii de administrare a flotei - 9%.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri