CNADNR va realiza o clasificare a firmelor de constructii, precum si a consultantilor si a proiectantilor, iar o prima forma a acestei initiative va fi prezentata in luna iunie, a declarat Narcis Neaga, directorul genral al CNADNR, potrivit Mediafax.

"Ne-am propus, pornind de la realitatea si rezultatele licitatiilor, sa initiem o clasificare a firmelor. Nu ni se pare normal ca o firma care a facut doar drumuri judetene sa faca autostrazi. E un mod de a creste competitia intre firme, indiscutabil va creste si calitatea lucrarilor. Vom clasifica si proiectantii si consultantii, nu doar firmele. In iunie vom veni cu un draft si vom lucra impreuna cu asociatiile profesionale. Ce s-a intamplat in ultima perioada cu firmele romanesti este trist. In iunie-iulie se va schimba legea achizitiilor publice", a spus Neaga.

De asemenea, CNADNR va face studii de fezabilitate.
"Din acest an a inceput o reforma a companiei. Am infiintat ateliere de proiectare, ateliere mecanice, vor face departamente de analiza de cost, vom face banci de date sa stim exact preturile de cost in fiecare colt al tarii", a continuat Neaga.
El a mai spus ca in acest an vor fi deschisi traficului pana la 84 de noi kilometri de autostrada.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Sectoarele in care salariile au crescut cu peste 500 lei